Bando Takımı’nın dağılması yalnız belediyeyi değil valiliği de etkiledi. Trabzon Valiliği önündeki tören alanında her cuma günü akşam saatlerinde mesai bitimini hatırlatan İstiklal Marşı uygulaması da 3 aydır yapılamıyor. Takımın yeniden oluşması bekleniyor.

Günebakış Gazetesinden Bahadır Öktem'in haberine göre; Bandodan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, takımın dağılmadığını bazı görevlilerin mazereti dolayısıyla çalamadığını kaydetti. Turan, eksiklerin giderildiğini ve müzik alanıyla yakından ilgili yeni arkadaşların bando takımına alındığını söyledi.

Trabzon Valiliği önünde bulunan tören alanında en Cuma günü bando takımının çaldığı ve mesai bitimi anlamına gelen İstiklal Marşı uygulaması 3 aydır yapılmıyor. Trabzon Belediyesi’nin bando takımının her Cuma günü mesai bitimine doğru çaldıkları İstiklal Marşı torba yasa nedeniyle dağılan bando ekibinin yokluğu nedeniyle çalınmadığı öğrenildi. Trabzon Valiliği önünde bulunan tören alanında yıllardır Cuma günleri mesai bitimine yakın Trabzon Belediye Bando Takımı gelerek İstiklal Marşı çalıyordu. Bu uygulama yaklaşık 3 aydır devam ettirilmiyor. Hafta mesaisinin bittiğini bildiren ve bando takımının çaldığı İstiklal Marşı uygulaması yapılmayınca vatandaşlardan tepki gelmeye başladı.

BANDO DAĞILDI

Trabzon Belediye Bando Takımı’nın her Cuma çaldığı İstiklal Marşı torba yaya uygulaması nedeniyle uygulanmadığı ortaya çıktı. Torba yasaya tabi olan ve belediyenin bando takımında görev yapan memurların görev yerleri değişince bando da dağılmak zorunda kaldı. Hem Mehter Takımını, hem de Bando Takımını oluşturan müzisyenlerin görev yerlerinin değişmesi sonucu Trabzon’ da İstiklal marşını çalacak bir bando kalmadı.