Etkinliğe Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu ve davetliler katıldı. Toplantıda söz alan DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu, bu yıl Dünya Su Günü kutlamalarının “Su ve Gıda Güvenliği” konu başlığı altında gerçekleştirildiğini hatırlattı. Gıda temininin ana kaynağının su olduğuna dikkat çeken Yaşaroğlu “Oksijenden sonra yaşamın en büyük armağanı olan su yeterli güvenli, sürdürülebilir gıda temini için olmazsa olmaz ilk unsurdur. Tarım sektörünü kalkındırmadan ülkelerin ayakta kalmasının zorlaştığı bu dönemde tarımsal altyapı hizmetleri ile sulama tesislerinin tamamlanması zorunluluk arz etmektedir. Bu da ülkemizin sulamanın ana kaynağı baraj yatırımlarını arttırması ve baraj inşa etmesini zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüz 2012 yılında 20 adedi baraj, 44 adedi sulama tesisi, 17 adedi içme suyu tesisi ile gölet ve taşkın koruma tesislerinden oluşan toplam 563 işi tamamlamayı planlamaktadır” dedi.

Konuşmasında tartışması konusu olan HES’lere de değinen Yaşaroğlu “Enerji sektöründe tarafımızdan yürütülen HES projelerini biran evvel tamamlama görevimizin yanı sıra özel sektör HES’lerini de denetleme görevi bize ait olup, bu projelerin yakın takip edilme zorunluluğu vardır. Taşkın konusu önümüzdeki günlerde daha çok gündeme gelecektir. Bundan dolayı bütüncül havza yaklaşımı ile hava taşkın eylem planlarımızın tarafımızdan hazırlanması ve diğer kurumların yapması gerekenlerin belirlenmesi büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından “Su ve Gıda güvenliği” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.