Trabzonspor'a transfer oluşunu anlatan Barış, "Takım Antalya da devre arası kampındaydı. Trabzonspor beni transfer etmek istedi. Benim karşılığımda Diyarbakırspor’a 1 Milyon 300 Bin Euro bonservis bedeli artı Tolga Zengin ve Barış Memiş’i önerdiler. Ancak teknik direktörümüz Ziya Doğan ‘Barış’a ihtiyacım var’ diye yönetime rapor verdi. Bu nedenle beni vermek istemediler. Benim de sözleşmem sezon sonunda bitecekti. Bana gelen teklifler olunca yöneticiler, ‘Barış seni isteyen takımlar var, sezon sonunda sözleşmen bitecek, seninle sözleşmeni bir yıl daha uzatalım.

Böylece giderken Diyarbakırspor’a para kazandırmış olacaksın’ dediler. Ben de kendilerine tamam uzatalım sözleşmeyi ama herkesin maç başı ödemelerini yaptınız, benim ise devre arası olmasına rağmen peşinatımı ödemediniz, peşinatımı yatırın sözleşmeyi uzatalım dedim. Verilen söz üzerine sözleşmemi bir yıl uzattım. Ama sözleşmeyi uzatmama rağmen sezon sonuna dek peşinatımı alamadım. Sezon sonunda takım küme düştü.

Bana ve Tazemeta’ya transfer teklifleri vardı. Yöneticiler alacaklarımız konusunda bize yardımcı olmayınca Tazemeta ile beraber federasyona başvurduk. Bir hafta sonra kulübe ihtarname gitti, bunun üzerine Tazemeta’nın bütün alacakları ödenirken, benim alacağımı yine yatırmadılar. Sonra yöneticiler, ‘Barış sana alacağını elden vereceğiz’ dediler. Bana verdikleri gün de ses çıkmadı. Onları 10 kere aradım telefonlarıma bakmadılar.

Transferin son gününde bakmakla yükümlü olduğum insanları düşünerek kararımı Trabzonspor’a gittim. Dönemin Trabzonspor kulüp başkanı Sadri Şener beni yanına çağırdı. ‘Diyarbakırspor ile güzel ikili ilişkilerimiz var. Bu nedenle senin için Diyarbakırspor’a 350 bin lira gönderiyorum’ dedi. Bunun akabinde de şampiyon oluğumuz seneden kalan 240 Bin Liramı kulübe hibe ettim. Bu şekilde 590 Bin Lira kulübe para kazandırdım. Kimse işin iç özünü bilmeden beni insafsızca eleştiriyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir.”

Diyarınsesi