İnisiyatif adına destek bildirisi Sami Koç tarafından okundu. Koç, son dönemlerde ortaya çıkan barış görüşmelerini ve barış sürecini olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.  

KENDİLERİNE Trabzon Barış ve Kardeşlik İnisiyatifi diyen bir grup, yaptığı basın toplantısıyla İmralı Çözüm Süreci’ne destek verdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) basın toplantısı düzenleyen Trabzon Barış ve Kardeşlik İnisiyatifi adına kuruluş bildirgesini Sami Koç okudu. Koç, son dönemlerde ortaya çıkan barış görüşmelerini ve barış sürecini olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

Sürecin, Kürt sorununun yanı sıra, toplumda var olan çeşitli eşitsizliklerin giderilmesi ve demokratik mekanizmaların derinleştirilmesi yönünde geliştirilmesini talep ettiklerini söyleyen Koç, ''Aksi halde kısa vadeli ve konjonktürel bir çatışmasızlık sürecinin kalıcı bir barışa dönüşemeyeceği, tam tersine daha büyük toplumsal yıkımlara neden olacağı kuşkusuzdur. Bütün bu süreçler dikkate alınarak samimi, akılcı ve diyalog yoluyla bu ülkede barışın tesisi için yapılacak her tür çalışmaya destek olmaya ve bu alanda gayret göstermenin insani bir görev olduğu bilincindeyiz'' dedi.