Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu avukatlarıyla birlikte açıklama yapan Baro Başkanı Avukat İsmail Taştan, "Bizim değerlendirmelerimiz, bayan avukatın başörtülü olarak, staja katılması, eğitimlere katılması, mahkeme binalarına, baro odalarına, barolara girmesi veya çeşitli toplantılara katılmasında bir engel olmadığı şeklindedir." diye ifade etti.
İstanbul
Barosu'nun, Staj Eğitim Merkezi'ndeki dersliklerin kapısına 'başörtülüler giremez' yazılı afiş asmasını kabul edilemez bir anlayış olarak değerlendiren Baro Başkanı Taştan, bunun, özgürlükler ve demokrasiyle bağdaşmayan ilkel bir anlayış olduğunu söyledi.
İstanbul
Barosu'nun, yıllardan beri milletin değerlerine zıt düşen anti demokrat bir yönetimle yönetildiğini savunan Baro Başkanı Taştan, "İstanbul Barosu'nda birçok farklı görüşten insan var. Bunların hepsi özgürlüklerini tıpkı diğer vatandaşlar gibi rahatça kullanmalıdırlar." dedi.
"Çağdaşlık adına, insanlara zulmeden darbeci bir anlayışı asla kabul edemeyiz." diyen baroya bağlı avukatlar, "Maalesef görünen o ki dünya değişti bizim darbeci, baskıcı, kendini sahip, diğerlerini köle gören anlayış hala değişmedi." dediler.