Trabzon'un Maçka ilçesinin Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın eteklerinde bulunan Sümela Manastırı'nda yarın üçüncüsü yapılan ayini yönetmek için akşam saatlerinde uçakla Trabzon'a gelen Patrik Bartholomeos, havalimanı çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Müslüman arkadaşlarımızın bu akşamki Kadir Geceleri kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz." dedi.

Yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı da şimdiden kutlayan Bartholomeos, "Bu bayramlar bildiğiniz gibi dostluğu, birliği, beraberliği pekiştiren olaylardır. Kutsal ve mutlu günlerdir. Memleketimizde ve tüm İslam aleminde bu büyük bayramın coşku ile barış ve beraberlik içerisinde kutlanmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sümela Manastırı'ndaki ayini yönetmek için üçüncü kez geldiğini hatırlatan Bartholomeos, sözlerini şöyle tamamladı: "Mesai arkadaşlarımın ve şahsımın mutluluğunu dile getirmek istiyorum. ve bu büyük imkanı bize sağlayan devlet büyüklerimize, özellikle Başbakanımıza, Kültür ve Turizm Bakanımıza ve onların yanı sıra değerli dostumuz Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç beyefendiye samimi şükranlarımızı ifade ediyoruz. Çünkü bu ayini Meryem Ananın ölüm yıldönümü olan 15 Ağustos'ta bu tarihi manastırda gerçekleştirebilmek bizim için çok anlamlıdır ve sevinç verici bir olaydır. Onun için bir kere daha büyüklerimize şükranlarımız arz ediyoruz. ve hepinize mutlu, coşkulu bayramlar diliyoruz."

Patrik Bartholomeos, daha sonra kendisine tahsis edilen araçla geceyi geçireceği otele gitti. Bartholomeos, Sümela Manastarı'nda yarın saat 09.00'da başlayacak ayini yönetecek, ardından da bazı ziyaretlerde bulunacak.