Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Araklı’da gerçekleştirdiği açık hava iftarına yoğun katılım yaşandı. Araklı Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık bin 500 kişi hep birlikte oruç açtı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Emniyet Müdürü Murat Köksal, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Seyfullah Kınalı, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve AK Parti Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş’ın da hazır bulunduğu iftar programında katılımcılara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan’dan bir arada olmanın önemine dikkat çekti. 

BİZ BARIŞTAN YANAYIZ

İftar öncesinde Vali Öz ile birlikte ilçedeki esnafları ziyaret ederek hasbihal olan Başkan Gümrükçüoğlu iftar sonrasında yaptığı konuşmada, “Araklı bugün bir arada olarak, ‘Araklı’da Ramazan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, dayanışmadır, tevhiddir’ anlayışını en iyi şekilde gerçekleştirmiş oldu. Biz Araklı olarak da, Trabzon olarak da, bütün ülke olarak da birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, barıştan yanayız. Bütün İslam dünyasında da barıştan yanayız, bütün dünyada da barıştan yanayız. Bu mesajı bu akşam burada en iyi veren sizlersiniz” diye konuştu.  

BAŞBAKAN’DAN SELAM VAR

Birkaç gün önce Ankara’da görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Araklı’ya olan selamını da Araklılılara ileten Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Üzerimde bir borç var. O borcu size iletmek vazifemdir. İki gün önce Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti. Bu sırada ayaküstü kendisine Perşembe günü akşamı Araklı’da, kendisinin de en çok hoşlandığı vatandaşlarımızla, halkımızla, kardeşlerimizle hep beraber iftar edeceğimizi söyledim. O da hepinize, Araklı’nın gönlündeki farklı yeri ile birlikte, kız evladını yıllar önce emanet ettiği Araklısına en derin selam saygı muhabbetlerini gönderdi. Üzerimdeki bu borcu da sizlere ulaştırmış olayım. Allah (c.c.) hepinizden razı olsun diyoruz tekrar. İnşallah Yüce Allah (c.c.) bizleri küskünlüklerin kaldırılacağı, barışın ve kardeşliğin esas olacağı bayrama ulaştıracaktır.”  

Gecede yaptığı konuşmada Araklı’nın Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi olduğunu ifade eden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise hayırseverlerin ilçeye olan katkısına dikkat çekti ve vatandaşların Ramazan’ını kutladı.