61SAAT HABER SERVİSİ - Turist taşıyan uçaklara Ege ve Akdeniz’de verilen destek nihayet Trabzon’a verildi. Geçen yıl başlatılan uygulamada Trabzon kapsam dışında bırakılırken bu yıl ise uygulamaya Trabzon’da dahil edildi. Uygulamaya Trabzon’un dahil edildiğini Başbakan Binali Yıldırım açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, dün yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısında Turizmin masaya yatırıldığını kaydederek, “Turizm ile ilgili bir karar aldık. Bildiğiniz gibi 2016’da yaşadığımız olaylardan dolayı turizmde işlerimiz istediğimiz gibi gitmedi. Bir yandan Rusya ile ilişkilerimizin bozulması, diğer yandan 15 Temmuz darbe girişimi turizmde beklediğimiz sonucu vermedi. 2017’de turizmde ki kayıplarımızı telafi etmek amacıyla Türkiye’ye turist getirenler için seyahat acentalarına yakıt desteği meselesini görüştük” dedi.
 
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da belirli merkezler belirlediklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Buna göre belirli merkezlerimize, Antalya, Muğla, İzmir, Kütahya, Trabzon, Denizli, Isparta ve Eskişehir havalimanlarına tarifeli ya da tarifesiz seferlerle 1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yani 2017 yılı boyunca misafir getiren, dışardan turist getiren A grubu seyahat acentalarına her uçak başı 6 bin dolar destek vereceğiz” diye konuştu.
 
Başbakan Yıldırım, Uçağın 200 yolcu kapasitesine sahip olması durumunda ve 150 yolcunun bulunması halinde bu desteği arttıracaklarını kaydederek, “Eğer uçak 200 yolcu üzerinde bir kapasiteye sahipse bu 200 yolcu kapasiteli uçak ta en az 150 yolcu ile geliyorsa bu destek yüzde 30 daha da artırılacak. Yani 7 bin 800 dolara çıkacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: 61SAAT.COM