Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
SOMALİ SALDIRISI
 
-3 Somalili kardeşimiz hayatını kaybetti. Biraz önce Somali Büyükelçimizle görüştük. Somali güvenlik açısından riskli bir ülke.  Bizim ön heyet olarak  gitmiş heyetin kaldığı otelin karşısında bir saldırı söz konusu. Tabii doğrudan  bizim hedefi alıp almadığı konusunda inceleme devam ediyor. Büyükelçimiz her  türlü tedbiri Somalili yetkililerle birlikte alıyor, biz 2012'de Sayın  Cumhurbaşkanımız başbakanken, ben dışişleri bakanı iken de Somali'ye gittiğimizde  çok daha zor şartlarda oraya gitmiştik ama gitmekten vazgeçmedik. Şu ana kadar da  gördüğüm kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız da gitme iradesini sürdürüyor. Riskler  olur ama Türkiye'nin böyle riskli durumlarda her zaman kararlı tutumu değişmez.  Afrika politikamız bizim en öncelikli politikalarımız arasındadır. İnşillah Sayın Cumhurbaşkanımız sağ salim gidip sağ salim gelecekler.
 
CEMAAT OKULLARI
 
-Başbakan Davutoğlu'na, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemaat okullarına ilişkin yaptığı (Gittiğimiz ülkelerde devlet buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli  Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli  Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere) sözleri de soruldu.
Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
O çalışma yeni bir çalışma değil. Aslında Milli eğitim  Bakanlığına bağlı zaten okullarımız var. Bu yeni çalışmayla bütün bunları bir çerçevede topluyoruz. Aynen Yunus Emre Kültür Merkezleri gibi ona benzer bir  yapılanma ile bütün okullarımızın bir kültür faaliyeti olması itibariyle, var  olanların aynı çatı altında toplanması, yeni okulların açılması suretiyle bu  paralel yapının Türkiye'ye zarar verme faaliyetleri dolayısıyla ortaya  çıkabilecek boşluğu da ortadan kaldıracak bir yapılanma.
 
Son dönemde bu yapı eğitim faaliyetlerinden çok Türkiye'yi karalamaya yönelik çalışmalar içinde. Eğitim dışında her türlü şeyin içindeler. Bu çalışmalarımız eylül ayı içinde belli bir aşamaya getirmiştik. Muhtemelen önümüzdeki pazartesi günü bakanlar kuruluna gelecek. 
 
YÜCE DİVAN'DA FİRE
 
Bu AK parti grubunun gücünü göstermiştir. Ben ve arkadaşlarım hiçbir şekilde yönlendirme yapmadık. Burada fire de söz konusu olmamıştır. Şahsi kanaatleri ile oy kullanmıştır arkadaşlarımız. Hiçbir kimsenin tereddütü olmasın AK Parti de temel konularda çelişki olmaz. Hiç kimse AK Parti üzerinden spekülasyon hareketlerine girişmesin.
 
 
MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ İNDİRİMİ
 
-Başbakan Davutoğlu, Merkez Bankasının faiz indirimine ilişkin soru  üzerine, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmediğini belirterek, ''Tabii  görüşürüz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile Merkez Bankası Başkanı'nın görüşmesi  son derece doğaldır'' dedi. Davutoğlu, ''Faizlerin daha fazla inmesini Türkiye'de  özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından faydalı görüyoruz. Bu  düşme trendinin devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.