Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden teyzesi Meliha Er'in Rize'de düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere özel uçak DAP ile saat 15.10'da Trabzon'a geldi.

Beraberindeki eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan ile Trabzon Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan'ı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve AK Partili milletvekilleri karşıladı.

Bu arada, VIP Salonu'nun çıkışındaki alana AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, "Sayın Başbakanımız Allah sabırlar versin, başınız sağolsun" yazılı afiş asıldığı gözlendi.

15.10’da Trabzon’a inan Erdoğan havalimanında hiç beklemeden Rize’ye hareket etti. Erdoğan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Ak Parti Giresun milletvekili Nurettin Canikli, Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, bürokratlar ve çok sayıda partili rize’deki cenaze törenine katılmak üzere Rize’ye gitti.