Valilik şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı açıklamasında,  “Büyükşehir belediyemiz tarafından halkımıza verilecek olan iftar davetine katılmak üzere Trabzon’a geldim. Bildiğiniz gibi sayın başbakanımız Trabzon’da bu iftara katılmayı arzu etmişti. Fakat son iki gündür hükümet kurma çalışmaları sebebiyle bu iftarlara bizim gitmemizi arzu ettiler. Ben de severek, koşarak Trabzon’a geldim. Trabzon’da olmanın keyfini bir iftar sofrasında hep birlikte yaşayacağız. 
 
Trabzon hepimizin sevdiği, taktir ettiği, tarihten gelen özellikleri olan büyük bir ilimizdir. Trabzon’a geçmişten bu yana kamu yatırımlarımız geliyor. 10 katrilyon civarında bir yatırımın yapıldığını, bunların bir kısmının Türkiye ölçeğinde büyük yatırımlar olduğunu biliyorum. Büyükşehir belediyemizin ve diğer ilçe belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmaları da izliyorum. Vekillerimizin parlamentoda bu çalışmaları takip edeceğini inanıyorum. Bu yatırımların Trabzon’a gelmesi konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 
 
Turizmde gelinen seviye giderek artıyor. Bu kadar büyük zenginliğimizin, güzelliklerimizin, doğa harikası olan yaylalarımızın, göllerimizin, burayı adeta bir dünya cenneti olarak gören turistler tarafından ne kadar büyük bir taktirle izlendiğini hep birlikte görüyoruz. İmkanlarımızı daha da geliştirerek onları misafir etmeliyiz. Türkiye son yıllarda neredeyse 30 milyonun üzerinde turisti ağırlıyor ve 30 milyar doların üzerinde bir gelir temin ediyor. Trabzon da bundan çok büyük pay alacak illerin başında geliyor” dedi. 
 
Trabzon Valisi A. Celil Öz, “Yoğun programınıza rağmen, hem ilimizdeki çalışmaları yerinde görmek hem de halkımızın da katılacağı iftar programına teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İlimize hoş geldiniz. Trabzon,18 ilçesi ve büyükşehir yapılanmasıyla birlikte çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında kamu hizmetlerini etkin ve vatandaş odaklı yürütmek için tüm kurumlarımızla çalışıyoruz. Kamu yatırımları açısından yaklaşık 8 milyar proje bedelli olan 530 yatırımla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 750 milyon civarındaki ödeneğimizle bu yıl başta ulaştırma, eğitim, spor olmak üzere, DSİ yatırımları ve diğer alanlardaki kamu yatırımlarımızla beraber bu yatırımları bir an önce tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. 
 
Trabzon ilimiz geleneksel ticaret ve sanayinin yanında kırsal kalkınmayla birlikte son yıllarda turizmde de önemli bir hamle yakaladı. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerle beraber yıllık 3 milyon ziyaretçi sayısıyla önemli bir turizm merkezi haline geldi. Hem altyapı yatırımları hem de özel sektör yatırımları ile turizmden daha fazla payı almak için bütün kurumlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz” diye konuştu. 
 
Ziyaretin ardından Başbakan Yardımcısı Arınç Büyükşehir Belediyesine hareket etti.