Erdoğan'ın Kongrede pek çok projeden bahsettiğini anlatan Özgenç, "Lakin Başbakan Trabzon'da yapılacağını duyduğumuz yüksek potansiyeli ve nüfus açısından azımsanmayacak kadar büyük ve turizm açısından önemli olan Trabzon-Erzincan Demiryolu'nu anlatmadı mesela. Halkın ve memleketin hayrına olabilecek projelerden bahsedildiği ortamda Doğu Karadeniz için büyük önem arz eden demiryolundan söz edilmemesi hayal kırıklığına uğrattı. Doğu Karadeniz Bölgesinin büyükşehir olmaya namzet illerinden Trabzon bu imkandan mahrum tutulmuştur" dedi.  

TCDD'de Projelerimiz Yer Almıyor
Başkan Özgenç, "T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bakanlığa bağlı T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) resmi web sitesinde, Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı, Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi yer alırken büyük umutlarla ilk ray kaynağının yapılmasını beklediğimiz Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi'nin TCDD'nin "Planlanan Hızlı Tren Hatları", "Yüksek Hızlı Tren Projelerimiz" ve "Diğer Projelerimiz" bölümünde yer almamaktadır" diye belirtti.


Kaygılıyız
Özgenç, "Özellikle yapılması yönünde kararlı ve ısrarla sürdürdüğümüz bu hususta gayretli çalışmalarımızın emaresini görememekten epeyce kaygılandık" ifadesini kullandı.