Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin Rize'nin Fener Mahallesi'nde bulunan merkez kampusunun genişletilmesi için çevrede bulunan araziler için kamulaştırma çalışmaları başlatılmıştı. Arazileri ve evleri kamulaştırılmak istenen mahalle sakinleri, bugün bir araya gelerek Başbakan Erdoğan'dan yardım istediler.

Mahalle sakinleri adına konuşan Mahalle Muhtarı Kemal Kotil, "Biz üniversitemizin gelişmesine karşı değiliz. Ancak kamulaştırılmak istenen bu arazilerde 300-400 yıllık geçmişimiz var. Biz bu topraklarda doğduk büyüdük. Babalarımız ve dedelerimizde buralarda doğup büyüdü. Şimdi buradan çıkarılmak isteniyoruz. Arazilerimiz ve evlerimiz karşılığında bize ödenmek istenen kamulaştırma bedelleri ise bugün mahallemizdeki bina ve arazi fiyatlarının çok altında. Başbakanımız bize mağdur edilmeyeceğimizi söylemişti. Bilirkişi incelemesi ile mağdur ediliyoruz. Bu olup bitenlerden Başbakanımızın bilgisi olmadığını düşündüğümüz ve ona sesimizi duyurmak için toplandık" dedi.

Sedat İlkbahar isimli mahalle sakini ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Mahallemiz Rize'nin en değerli yeridir. Yeni yapılan binalarda daireler 250-300 bin TL'ye satılıyor. Bizim binalarımız için öngörülen bedel ise 50 bin TL. Bu parayı alıp Rize'de nerede ev alabiliriz bize göstersinler."

Diğer mahalle sakinleri ise ata yurtlarını terk etmek istemediklerini, komşularından ayrılmak istemediklerini ve mezarlarının zarar görmesini istemediklerini belirtti.