Trabzon’un Ortahisar İlçesi Tanjant yolu üzerinde meydana gelen kazada 60 yaşındaki Arsinli Mustafa Koçver, kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen karşıdan karşıya geçmek istedi. Bu sırada yeşil ışığın yanmasıyla hareket eden 61 K 10268 plakalı kamyon sürücüsü kör noktada kalan Koçver’i kamyonun altına aldı. Yolun karşı tarafında başka bir habere gitmekte olan basın mensupları da olaya şahit oldu.

Çay Tv kameraman ve muhabiri Hamza Önder Kuloğlu son anda fark ettiği kazada kamyon şoförüne hem ıslık çalıp hem de var gücüyle bağırarak kamyon şoförünü durdurmayı başardı. Böylece kamyonun arka tekerleklerinin üstünden geçmesine ramak kala Mustafa Koçver’in hayatını kurtardı. Gazeteci kimliğimizden ziyade önce insan olduğumuzu hatırlatan bu davranış sonrası basın mensupları önce ambulansı sonra polisi aradı.

Hafif şekilde yaralanan Mustafa Koçver hastaneye kaldırılırken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kamyon şoförü olayın şokunu yaşarken ifadesi alınmak üzere Taksim Karakoluna götürüldü. 

İlkhaber / Meryem Akgün