Ziyarette Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz’e başarılar dileyen Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi, Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Trabzon trafiğinin rahatlaması için Güney Çevre Yolu’nun yapılması gerektiğini vurguladı. Gedikli, “Trabzon’un en büyük eksikliği Güney Çevre Yolu’nun olmaması. Hala Güney Çevre Yolu planda değil. İlk öncelik bence o olmalı ama ne hikmetse birinci sıraya gelmedi” diye konuştu.

Mimar Mehmet Salih Akyüz ise, “Güney Çevre Yolu çok önemli hemen başlanılmalı. Çevre yolu tek başına bir şey ifade etmez. Sahilden Güney Çevre Yolu’na dik, doğal yapıya uyumlu bulvarlar planlamalıyız” ifadelerini kullandı. 

TRABZON’UN İÇİ BOŞALTILIYOR
Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz, "Plancılıkta bilim ve akıl kullanılmıyor. Trabzon şehrinin içi öyle bir boşaltılıyor ki farkında değiliz. Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Spor Salonu’nu kepçeyi taktın, söktün çıkardın. 80 yılda oluşmuş bir kültürü yok edildi. Spor kenti diyoruz ama sporun dibine siyanür döküldü. Trabzon'a çok para geldi ama doğru kullanılmadı" diye konuştu. Başkan Adayı Akyüz planlamada akıl ve bilimin ışığında hareket edeceklerini ifade ederek ortak akılla Ortahisar'ı yöneteceklerini belirtti.