TESOB'da bugün seçim heyecanı yaşanıyor. Mevcut başkan Metin Kara ile Davut İlik'in yarıştığı başkanlık seçiminde flaş iddialar ortaya atıldı.

Başkan adayı Davut İlik, Metin Kara hakkında suçlamalarda bulundu.

İlik şu ifadelere yer verdi;

İLİK PROJELERİNİ AÇIKLADI…

Genel Kurulda, Dilek ve Temenniler Bölümünde Başkan adaylarından Davut İlik söz aldı. İlik’in konuşmasına Divan ilk etapta Genel Kurulun hemen başında alınan karar gereği 4 dakika ile sınırlandırmak istedi. Ancak sonrasında yapılan görüşmelerde bu süre kaldırıldı. İlik, özetle şu şekilde konuştu: “Projelerimizden bahsetmek istiyoruz. Projelerimizden bir tanesi otel projemiz var. Trabzon’a ismine yakışır şekilde, ben ve ekibim kazandığı takdirde otel projesi sözümüzü veriyoruz. Bunun sözünü aldık. Hem Trabzon’un ekonomisine katkı sağlayacağız, hem de esnafımızın ekonomisine katkı sağlayacağız. Balo ve toplantı salonlarında esnafımız düğünü de yapacak toplantılarını da… Hukuk birimi oluşturacağız. Sıkıntıda olan esnaf kardeşlerimize, bedelsiz hukuk birimi hizmeti vereceğiz. Danışmanlık hizmeti de bunun içinde var. Bir birinden değerli evlatlarımız var. Biz Trabzon Fırıncılar Odasında ihtiyacı olan kardeşlerimize burs veriyoruz. Okumak isteyen çocuklara burs vereceğiz. Ramazan’da zaman zaman bir araya geleceğiz. İftar yemekleri programı düzenleyeceğiz. Bunu geleneksel hale getireceğiz.

KOSGEB ve İhracatçılar Birliği ile hareket edip, yurt için ve yurt dışı fuarlarına esnaflarımızı katılmalarını sağlayacağız. Takvim doğrultusunda esnaf fuarları açacağız. 49 Meslek odamız var. 30 bin esnafımız var. Odalarımız arasında ve üyelerimiz arasında bir saç teli kadar ayrım yapmadan tarafsız eşit adil yönetim anlayışıyla TESOB’u yöneteceğiz. TESOB Kart çıkarılacak. Bu kart esnafımızın bir birinden ve diğer kuruluşlardan indirimli alış veriş yapabileceğiz. İlkemiz tarafsızlık, adalet ve hakkaniyet olacak. Esnafımız için alacağımız her kararda önceliğimiz bu ilkeler olacak. Sizler gibi ay içinde ödemeleri nasıl yapacağımı kılı kırk yararar düşünüyorum. Vergimi nasıl düzenli öderimi düşünüyorum. Sizler gibi çocuklarımı geleceğe hazırlamak için çalışıyorum. Sizler gibiyim.. Esnafım… KARA, ESNAF DEĞİL… aynı sevinçlerimiz, kederimiz aynı, bunu tabi esnaflık yapmayan arkadaşlarımız anlamaz. Bugün burada adımızdan da anlaşılacağı gibi TESOB başkanını seçmek için toplanmış bulunuyoruz. Omuzlarımızdaki yük ağır. Bizler hakkaniyetli özgür irademizle bir seçim yapmamımızı bekliyorlar. Bu hizmet yarışı ve demokrasinin gereği. Temsile yetkili adaylar, odamıza yakışır şekilde esnaf olmalı. Ben Sayın Kara’ya tekrar çağrıda bulunuyorum.

Odalar Birliğine üye olmanın ilk şartı esnaf olmak. Kendisi bu şartı sağlamamakta. Kendisinden özür dilemesini ve adaylıktan çekilmesini talep ediyorum. Boş dükkana, kira ödemekle esnaf olunmaz. Kara, bu çağrımızın gereğini yapamaz. Kara, esnaf odaları makamını hizmet için değil, kazanç makamı olarak görmekte. Esnafın sırtındaki kamburu kaldırıp atacağız.

8 YIL ÖNCE VERDİĞİ SÖZÜ HALA TEKRARLIYOR

Mevcut başkanımız sayın Kara, 8 yıldır bu görevi ifa etmekte. 8 yıl sonra bugün de vaadi aynı. Ne yapacağız diyor, sayın Kara.. Esnaf odalarını bir araya toplayacağız 8 yıl önce de aynı sözü verdiniz. Esnaf Odalarını Bir araya toplayacağız, projesi bu.. Şuanda da aynı projeyi diyor. Projen yok mu sayın Kara.. Derdi esnaf olmayan, kendisi esnaf olmayanın esnaf diye derdi olmaz.. Burada odasına karışmadığınız, seçimine karışmadığınız bir tane esnaf odası kaldı mı? Bu işleri buraya getirdiniz. Şimdi, 8 yılda esnafımız için bir şey yapılmamıştır.. Koskoca bir hiç..

ESNAF BORÇ BATAĞINDAYKEN, BİR ŞEYLE ÖVÜNÜYOR..

Değerli arkadaşlar, şuanda Sayın Kara’nın övündüğü bir tek şey var. Esnafımız borç batağında sürüklenirken, bir şeyden övünüyor. Kredi verdik. Yüzde 34 kredi verdiğimiz insan sayısı arttı. Esnafa faizle para verip bundan sevinen Esnaf Odaları Birliği Başkanı olabilir mi? Allah müsaade verirse, bu hizmet makamına geldiğimizde esnafımız için yapacağımız projelerle kazançlarını arttıracağız. Banka kapılarından, kredi kooperatif kapılarından kurtarmaya çalışacağız. Hizmette ayrımcılık, odalar birliğinde kayırım olmaz. Bütün esnaf odalarımızın seçilmiş başkan ve yöneticileri saygıyı hak ederler. Birlik başkanları sadece TESOB’da değil bütün birlikte seçilmiş başkan ve yöneticilere adil olmalı. Bir hayırlı olsun telefonu bile almadık. TESOB Başkanı taraf olamaz. Kendi makamını sağlamlaştırmak için kendince adaylar bulup destekleyemez.

KARA’NIN TİCARETİ YOK…

Hali Hazırda Sayın Kara’nın, TESOB Bakanı olan maalesef bir ticareti yok. Bunları güzel beceriyor. Mesleği ne? Esnaf Odalar Birliği Başkanı.. Tamam da ne iş yapıyorsun…? Kısacası sahibimiz yok… Bu seçimlere Sayın Kara’nın karışması o esnaf grubumuzdaki arkadaşlarımıza saygısızlıktır.. Başkanın ne sigorta derdi var, yok çünkü kendisi esnaf değil. 30 bin kişinin esnaf odası başkanı yapmakta, esnaf olmayan bir kişinin bunu anlaması mümkün değil…

TESOB BAŞKAN ADAYI KARA'YA ŞOK SUÇLAMALAR

Kara esnaf değil, adaylıktan çekilsin...

METİN KARA'NIN CEVABI İSE BU HABERDE