Kongrede konuşan Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, “Bende siyasete çok erken yaşta AK Parti ile girdim. Sonra 25 yaşında ilçe başkanı oldum. Ardından nasip oldu belediye başkanı seçildim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçilme yaşını 18 çekmesi ile gençlerimize siyasette ne kadar önem verdiğinin göstermiştir. Bu yüzden bende gençlerimize her zaman önem veriyor ve her zaman yanlarında olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile göreve tekrar seçilen Ömer Faruk Adıgüzel’i ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bende 29 yaşında İl Başkanı olarak görev yaptım. Sonra Ortahisar belediye başkanı oldum. Siyasette ne zaman nereye geleceğiniz belli olmaz. Ülkemiz ve geleceğimiz için gençlerimiz çok önemlidir. Ben tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Başkan Ömer Faruk Adıgüzel’i ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ise, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği 2019, 2023 ve 2071 hedeflerine geçlerimiz ile birlikte yürüyeceğiz. Çok çalışacağız. Bakın televizyonda bir alt yazı gördüm Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 24 saatte 5000 km yapmış. Milletimiz için uyumadan ülkemizin geleceği için gece gündüz demeden çalışan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bizlerde çok çalışacağız. Ben bu vesile ile bir kez daha tekrar görev alan AK Parti Maçka Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel’i ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Ömer Faruk Adıgüzel, tekrar AK Parti Maçka Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. Seçimin ardından konuşan Maçka Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel, “Kurulduğu günden itibaren Türk siyasetini kökten değiştiren, ilkelerinde Hakk’a ve halka hizmet gayesi güden, bir an olsun bıkkınlık, yılgınlık ve yeise düşmeyen bir davanın neferiyiz. Başta dava liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm teşkilatı olarak ilk günkü dava bilincimizi ilelebet sürdürmeyi temenni ediyorum. 2014 yılından beri fiili olarak çıktığımız bu yolda her türlü zorluğa karşı dava bilimcimizi kalkan yapıp elhamdülillah bu günlere gelebildik. Dava liderimiz Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretileri ışığında tekrardan bu görevi ifa edecek olmanın sevinci içerisindeyim. Bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Koray Koçhan ve ilçe Başkanımız Sedat Kongur’a teşekkürü borç bilirim. Rabbim hayırlı eylesin” ifadelerinden bulundu.