61SAAT HABER SERVİSİ - Başkan Ağaoğlu, TFF’nin aldığı Küme Düşme Kaldırma kararı sonrasında çok konuşulacak sözler sar etti. Başkan Ağaoğlu, “Trabzonspor haksızlığa karşı mücadelenin sembolü olmuş takımdır. Trabzonspor vermiş olduğu bu mücadelenin, Fair Play’e sadık kalarak yapıyor. Sizde görüyorsunuz bu süreç içinde ve önümüzdeki süreç içinde ne kadar önümüz kesilmeye çalışırsa çalışılsın, hiç kimsenin anlam veremeyeceği ben bugün yaşananlara anlam veremiyorum Üzerinden 24 saat geçsin, kupanın sevincinin doyasıya yaşasın camiamız.. Ama bu karşı karşıya kaldığımız durumda gerçekten can sıkıcı.. Kendi içimizde değerlendireceğiz. 8 ayda 32 haftada 65 maç nasıl oynanacak. Neyle oynayacaksınız, nasıl mücadele edeceksiniz. Pandemi sonrasında gördünüz, uzun aradan sonra yapılan yükleme neticesinde oyuncuların ciddi sakatlıklar yaşadığını gördünüz. He şey kendi hesabına göre konuşuyor. Ağzımızı açmadık otoritenin vereceği karara saygılıyız ifadesi dışında kullanmadık. Federasyonun verdiği karara saygılıyız ancak bu kabul etiğimiz anlamına gelmez. Ama dediğim gibi kabul ettiğim anlamına gelmez” dedi.

Başkan Ağaoğlu, “Madem küme düşme olmayacaktı o zaman bu lig neden oynandı. 20 kulübün ittifakıyla ben ona asla kabul etimoyrum. Madem böyle bir talep var, takvime baktığımızda önümüzde oynanacak 65 maç var. Trabzonspor açısından baktığımızda Lig, Avrupa, Milli maçlar ki bu oyuncuların 8 - 9 tanesi milli takıma gidiyor. Gençlerimizde gidiyor. Önce önümüze bir takvim gelsin, ilave olacak takımlarla beraber ciddi gelir düşüşü olacak. Bu gelir kaybının nasıl karşılanacağı konusunda teminat olsun. Kulüpler Birliğinde konuşan bendim. Bunun netlik kazanması lazım. Bu gelir kaybının nasıl karşılanacağı konusunda. 65 maçı biz nasıl oynayacağız. Eylül ayından itibaren Mayıs sonuna kadar 8 ay. 4 kere 8, 32. Biz bunu söylediğimizin 24. saati dolmadan bu karar çekmecekeydi” dedi.

Başkan Ağaoğlu, gidecek isimler var mı sorusuna, “Gidecek isimlerde olabilir, geleceklerde olabilir. Bu futbolun doğasında olan bir şey. Onla alakalı yönetim kurulunun verdiği kesin karar yok. Lig mücadelesi devam edersen sürekli olarak gündeme getirildi, sürekli aynı şeyi söyledim. Lig bitti, önümüzde kupa var. Sanki bu finali hiç oynamayacakmışız gibi aynı şeyler sürekli.. Kupa zaten bu kadar önemli değilse oynamayalım. Ama bu önemli çok önemli. Kupayı aldığınızda her şey bir tarafa bizim durumumuz biraz daha farklı Avrupa Kupalarına direkt gidiyorsunuz. Onun karşılığında kasanıza 10 milyon Euro giriyor. Kim gidiyor, kim kalıyor.. Her sene bir takımdan bir kaç oyuncu gider, bir kaç oyuncu gelir. Eksiklerimizi tamamlaya tamamlaya yolumuza devam ediyoruz. Bu sene takımın ortaya koyduğu performans, geçen seneden daha üst düzey. Geçen sene Ümraniye’ye elenmiştik. Çeyrek finaldi yanılmıyorsam.

Bu sene kupada Alanyasopr’u 2 - 0 yenerek kupayı müzemize getiriyoruz. Ligde sonuna kadar mücadele verdik. Ama açık söyleyelim bugün ki karardan sonra 12 Haziran’da başlayıp 1 hafta önce biten o mücadeleyi neden ne için verdik bütün iyi niyetle veremiyorum. 8 saat içinde ama bir şeyi rezerv lig 8 aydır çözülemiyor. Gerçekten çok önemli. Rezerev lig olmasa elinizde ki bütün oyuncuları çıkarmak zorunda kalacaksınız. Böyle bir kadroyu tutmanın anlamlı yok. Hepsini topladığınızda ki biz U19 ayırmıyoruz. 70’e yakın oyuncu var benim elimde. 1 ay sonra lig başlayacak. Rezerv ligle alakalı alınmış karar yok. Ben o zaman bu oyuncuları ne yapacağım.

Önce bu ve benzeri hayati önemli kararların alınması, Ligden Düşme kararı da dediğim gibi nasıl takvimde oynananacak. Milli takım hocasına sorun, mutlu mu bu karardan. Sözlerini açık şekilde ifade eden hoca Şenol Güneş. Biz bu 65 maçı nasıl oynayacağız. 2 günde bir maç oynayacağız. Devre arası yapmadan. 8 ay içinde 65 maç oynamak zorundayız. Siz bunu kulüplerin önüne getirip, kulüplerle tartışmadan, 24 saat içinde alalecele çıkıyorsa o karar çekmecedeydi. O karar çekmecedeyse ligi neden başlattınız. Benim aklıma şu geliyor: Ligin tepesini dizayn etmek için başlattınız. 350 bin TL büyük rakam. Ben bu sene ceza olarak ödedim. Ben zengin ve parası fazla olan insan değilim. Daha fazla ceza ödeyecek insan değilim” diyerek yanıt verdi.