Göreve geldiği günden bu yana hava nasıl olursa olsun 19 Mayıs tarihinde denize giren ilk kişi olarak Rize’de deniz sezonunu açan, 29 Ekim tarihinde ise havanın soğuk ve sert oluşuna aldırmadan yine denize girerek Rize’de deniz sezonunu kapatan Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bu yıl geniş bir katılım ile deniz sezonunu açtı. Geçtiğimiz yıllarda 19 Mayıs tarihinde deniz suyu girilebilecek sıcaklıkta olmadığı için genelde tek başına denize giren Bakırcı, bu yıl deniz suyunun erken ısınmasıyla geniş bir katılım ile denize girdi. Rize Belediyesi’ne ait yat ile Fener Sahili’ne yaklaşan Bakırcı, yattan denize atlayarak beraberindekilerle birlikte karaya kadar yüzdü.

Bakırcı, Rize’nin bir sahil kenti olmasına rağmen insanların denizden uzak olduğunu belirterek, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana insanlarımızı denizle barıştırmak için mücadele ediyorum. Her yıl 19 Mayıs’ta deniz sezonunu açıp, 29 Ekim’de kapatıyoruz. İlimiz bu iki bayram arasında denize girmek için müsait. İnsanımızı denize daha çok çekmek için yatırımlar yapıyoruz. Yeni yatırımlar yapmaya da devam edeceğiz. Sahilimiz birkaç noktanın dışında denize girilebilecek temizliktedir. Belediyemiz ve Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından sürekli gerekli ölçümler ve denetlemeler yapılmaktadır” dedi.

Bakırcı ile birlikte çok sayıda kişi denize girerken, birçok kişi de kayık ve botlarla denize açıldı. Bazı vatandaşlar hız motorları ile su kayağı yaptı.