Türkiye genelinde görev yapan İYİ Parti'li belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) misafiri oldu. Başkanlar, 2 gün boyunca İBB tesislerini gezdi, iştirak şirketlerinden sunum aldı ve şantiyelerde incelemelerde bulundu. İBB Mahalli İdareler Koordinatörü Bülent Akköse organizatörlüğünde İstanbul’u deneyimleyen İYİ Parti'li başkanlar, 11 Ocak’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Yerleşkesi’nde gerçekleşen toplantıda, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da hazır bulundu. Başkanlara hitaben konuşan İmamoğlu, sözlerine, İPA’nın kuruluş amacını aktararak başladı. İmamoğlu, “Bir kentin bugününü tespit edememişseniz, ‘Ne durumdayız? Hangi koşullardayız’ diyemezseniz, geleceğinizi de tasarlama veya planlama şansına sahip olamazsanız” dedi.

MERHUM CANLI’NIN ADININ VERİLDİĞİ PARKI ZİYARET ETTİLER
İYİ Partili belediye başkanları, İmamoğlu ile buluşmalarının ardından İPA’da meydanlarla ilgili sunuma katıldı. Florya’dan Sultanahmet’teki Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’na geçen heyete, Adalar ve İSKİ sunumu gerçekleştirildi. Sultanahmet’ten sonra Kemerburgaz Kent Ormanı’na geçen heyet, İstanbulluların yeni gözde alanında yürüyüş yaptı. Heyetin sonraki durağı, İSTAÇ’a ait Odayeri Atık Bertaraf Tesisi oldu. Heyet, burada, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden eski İSTAÇ Genel Müdürü merhum Mustafa Canlı’nın adının verildiği Tema Park’ı ziyaret etti. İSTAÇ yetkililerinden sunum alan heyet, Kemerburgaz’daki İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’ne geçti.

FATİH SULTAN MEHMET TABLOSU KONUKLARINI AĞIRLADI
Ziyaretlerinin ikinci gününde ilk olarak Kadıköy’deki İBB Gazhane İklim Müzesi’ni ziyaret eden heyet, Ataşehir-Ümraniye metro şantiyesinde incelemelerde bulunup, İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den Hızray sunumu aldı. Metro şantiyesinden AKOM’a geçen başkanlara, İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak bir sunum gerçekleştirildi. AKOM’dan sonraki durağı İBB Saraçhane yerleşkesi olan heyet, İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile birlikte, bir kez daha İmamoğlu’nun misafiri oldu. İmamoğlu ile bir araya gelen başkanlar, Saraçhane’de sergilenen Fatih Sultan Mehmet tablosunu görme fırsatı da buldu.

İstanbul'daki temaslarının ardından değerlendirmelerde bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, son derece verimli temaslarda bulunduklarını kaydetti. Başkan Bıyık, "İYİ Parti'li belediye başkanları olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin misafiri olduk. Belediyecilik çalışmaları hususunda tecrübe paylaşımı ve fikir alışverişinde bulunduk. Metro inşaatlarını inceleyip, çevre temizliği ve dönüşümü üzerine brifing aldık. Belediyelerin sorunları ve çözümleri hususunda istişare toplantıları gerçekleştirdik. Yomra'mızda sürdürdüğümüz ve başlayacağımız çalışmalarımız için ufkumuzu açan temaslarda bulunduk. IBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Istanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan'a, misafirperverlikleri ve katkıları için teşekkür ederim" diye konuştu.