Turizm Uygulama otelinde yapılan toplantıya Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Söğütlü ve Yıldızlı Mahallelerinde önde gelen isimler katıldı. 

Toplantı, Belediyenin ilçe sınırları içerisinde bulunan mahallelere daha verimli hizmetler verebilmesi amacıyla yapıldı. 

Mahallelerin sorunlarının değerlendirildiği ve çözüm önerilerinin sunulduğu toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Ortak akıl ve istişare ile daha doğru ve etkili karar alabileceğimize inanıyorum. Tüm mahallelerimizin sorunlarını bu tür toplantılarda değerlendirme fırsatı buluyoruz. İmkanlarımız dahilinde mahallelerimizin sıkıntılarına çözüm bulmaya gayret ediyoruz.

Akçaabat, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçedir. Biz belediye olarak sorunları çözmeye gayret ederken aynı zamanda ilçemizin adını markalaştırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Bölgemiz son zamanlarda özellikle Körfez ülkelerinden çok sayıda turist çekmektedir.

Akçaabat için öncelikli sektör turizmdir. Turizmi geliştirmek yerli ve yabancı turistlere kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımız devam ediyor.”  dedi.

Başkan Ekim, “Sahiller Milli Servetimizdir.”

Başkan Ekim toplantıda Söğütlü sahillerine de vurgu yaptı.

“Akçaabat’ın sahillerine sahip çıkmamız gerekiyor.” diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Söğütlü sahilinden başlayarak tüm sahillerimizi elden geçiriyor ve temizliyoruz. Sahillerimizden tüm vatandaşlarımızın en üst düzeyde istifade etmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İlerleyen aşamalarda ise sahillerimize yürüyüş ve bisiklet yolları gibi sosyal yaşam alanları yapmayı planlıyoruz. Sahillerimiz Akçaabat için büyük önem taşıyor. Sahillerimize sahip çıkmalı, korumalı ve temiz tutmalıyız. Belediye olarak biz gerekli çalışmaları ivedilikle gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.