61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan Belediye Meclisini MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’da izledi.

Toplantıda Başkan Ahmet Metin Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken ardından meclis üyeleri söz alarak soru sordu. İYİ Partili Üye Davut Çakıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığının tasarruf ve tedbirlerini sordu. Çakıroğlu, “Hazine ve Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirleri ile ilgili genelgesi oldu. Kamuoyuna yansıdı. İlgili birimlere ulaştığı için yansıdı. Bu tasarruf tedbirleri doğrultusunda Ortahisar belediyesinin aldığı tedbir var mı? Bizdeki veya alınacak tedbirler neler olacaktır? Bu bağlamda da Türk Yıldızlarında ki konserlere katılan hemşerilerimizin konserler için hizmet bedeli talep etmiş midir? Kendilerine böyle bir bedel ödendi mi? Bu konserler ücretsiz olarak Trabzon halkına hizmet olarak mı sunuldu?” dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Tasarruf tedbirlerine konu, ekstrem yapılanmayla oluşmadığımız için, şuana kadar Ortahisar Belediyesi açıklıkla ifade edeyim, ihtiyacına binaen işlemler icra ediyor, etmeye devam ediyor. Bu Makine Parkımızdan tutun, diğer konularda ki yaptığımız çalışmalara da sirayet ediyor.

TÜRK YILDIZLARINA PARA ÖDENDİ Mİ?

Yıldızlar programımızla ilgili de bilgi vereyim. Türk Yıldızları ile ilgili her hangi bir ücret ödemimiz söz konusu değil. Ama misafir ağırlama, ikram, konaklama gibi talepleri ev sahibi olmamız hasebiyle karşılamamız doğal. Sanatçılarımızda zaten şehrimizin evlatları, onlara da bazı sembolik ödemeler bazılarını da sponsorlarla beraber yapıyoruz. Ekstra belediyeye bu vesileyle külfet altına sokalım anlayışında değiliz. Bu anlayışta da hiçbir zaman olmadım” dedi.