Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yönetiminde gerçekleştirilen istişare ve tanışma toplantısına katıldı. 
Toplantıya; AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan ile Ortahisar Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Mercan, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Teşkilat mensuplarının ve yönetim kurulu üyelerinin sorularını cevaplayan Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı projelerle ilgili bir sunum yaptı. 

“BÜTÜN GAYRETİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

“Tarihin bu döneminde her birimize çok büyük görevler düşüyor.” diyen Başkan Genç, şöyle konuştu: “Yılmadan, yorulmadan AK dava uğruna ilk günkü heyecanımız ve azmimizle Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz doğrultusunda bütün samimiyetimizi ve gayretimizi ortaya koyacağız.” 
Ortahisar Belediyesi’nin 2014 yılından bugüne kadar proje ve yatırımlarını anlatan Başkan Genç, Ortahisar’ı her anlamda kendine yetebilen bir şehir haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. 

PELİTLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İlk olarak Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesinden bahseden Başkan Genç, şunları aktardı: “Trabzon Uluslararası Havalimanı’nın hemen güneyinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu’nun geçtiği alanı çarpık yapılaşmadan kurtardık. TOKİ ile işbirliği yaparak buradaki ticaret alanı projelerimizi tamamladık. Hak sahiplerine de yer teslimatı yaptık. Sosyal donatı alanları ve modern tasarımıyla gerçekten de havalimanımıza çok yakışan bir proje oldu.” 

VATANDAŞIN UĞRAK NOKTASI OLDU

Beşirli sahilinde yapılan Ekopark'ın bölgeye canlılık getirdiğini ifade eden Başkan Genç, "Ekopark açıldığı günden beri vatandaşların yaz kış en çok uğradığı yer haline geldi. Çok yoğun rağbet görüyor. Her yaş grubuna hitap ediyor. Bu nitelikteki parklarımızın sayısın artıracağız.” diye konuştu. 

KEMERALTI IŞIL IŞIL 

Ortahisar’ın en tarihi mekanlarından olan Kemeraltı’nda sokak sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirten Genç, “Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin 1. etabını tamamladık. Proje kapsamında binaların dış cepheleri birbirleriyle uyumluşekilde yenilendi. Tabelalar ve reklam panoları kaldırılarak görüntü kirliğine son verildi. Yenilenen aydınlatma sistemi ile ışıl ışıl olan Kemeraltı, akşam saatlerinde bile vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Üst katlardan başlayarak alt katlara inilip çarşıya yeni bir görünüm kazandırıldı. Başta pencereler ve bunların kenarları, tenteler, yağmur suyu olukları, tabelalar ve vitrinler birbirleriyle uyumlu şekilde yeniden elden geçirildi. Böylece farklı tabela ve tentelerin neden olduğu görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak bir bütünlük sağlanmış oldu." ifadelerine yer verdi. 

TARİH MÜZESİ 

“Tarihi 5000 yıl öncesine dayanan şehrimizde tarih müzesini hayata geçirerek bu eksikliği gidermiş olduk. Özellikle öğrenciler ve araştırmacılar müzemizden istifade ediyor. Müzemizde 7800 adet belge, 2200 adet fotoğraf var. Osmanlı ve cumhuriyet dönemini çeşitli yönleriyle anlatan eserler yer alıyor. İçerisinde her yönüyle Trabzon’u anlatan kitapların yer aldığı ve 400 tane kitabı bulunan bir de kütüphane yer alıyor.” 

YOL ÇALIŞMALARI 

Kovid-19 salgınının 2020 Yılı Faaliyet Programına çok büyük olumsuz etkisinin olmadığını ve programın yüzde 95 oranında gerçekleştirildiğini kaydeden Genç, şu istatistikleri paylaştı: “2020 yılında özellikle kırsal mahallelerde yol çalışmalarına ağırlık veren ekiplerimiz, planladığımız 55 km yol hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdi. Bu hedefin 30 km’lik kısmı beton yol hedefiydi, toplamda 30,950 km’lik beton yol çalışmasıyla bu hedefimizi aştık. Yine 25 km’lik asfalt yol hedefimizin de 10,442 km’sini gerçekleştirdik. Toplamda 12104 ton (10442 m) asfaltlama, beton ve kuru beton olmak üzere toplamda 24033 m³ (30950 m) beton yol çalışması yaptık. Toplamda ise, 41392 m yol kaplaması yaptık. Diğer yandan logolu duvar, tretuvar, beton perde, hatıl, kanalet, merdiven, beton tamiratları yapımına da 5691 m³ beton kullandık.”

TARİHİ ÇEŞMELER RESTORE EDİLİYOR

Tarihi eserlere sahip çıkmanın en önemli sorumlukları olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Tarih şehri Trabzon’da tarihe sahip çıkmak çok önemli bir görev. Bu kapsamda bugüne kadar 5 adet tarihi çeşmemizin restorasyonunu tamamlayarak kaderine terk edilmekten kurtardık. 10 adet tarihi çeşmemizin restorasyonu için proje çizim çalışmaları tamamlanmış, kurul onayı bekleniyor.” dedi. 

AKVARYUM ORTAHİSAR

Akvaryum Ortahisar’ın yıl sonuna kadar açılacağını belirten Başkan Genç, “Çok önemsediğimiz Akvaryum Ortahisar’ın ikinci etabını ihale ettik. Orbel şirketi ile Akyanus şirketi işbirliğiyle yap-işlet- devret modeliyle bunu ihale ettik. Bu projenin süreci bir yıl. Projemizi bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah, 2021 yılının sonuna doğru burayı açacağız. Çok önem verdiğimiz bir proje.” sözlerine yer verdi. 

 ‘SIFIR ATIK’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın riyasetinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde bütün Türkiye genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında 14 adet konteynerin montaj çalışmalarının bittiğini ifade eden Genç, Projeyle katı atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüştürülerek tekrar ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz. Yeni sistem bütün Avrupa ülkelerinde uygulanan en çevreci sistem. Diğer yandan 70 adet yeni tip, pedalla açılan, dış müdahalelere karşı korunaklı, tamamen kapalı ve kötü kokuların yayılmasını önleyen yer üstü konteynerlerinin de montajını tamamladık.” dedi. 

PAZARKAPI PROJESİNİN İKİNCİ ETABI BİTTİ 

“Pazarkapı projemizde hem belediye binamızı hem de kaymakamlık binamızı hizmete açmıştık. Buna ek olarak bölgedeki yerel mimariyi yaşatmak için yeni bir yaşam alanı planladık. Bu projemiz de bitti. Bu projemizin içinde altı tane bağımsız bölüm oluşturduk. Şehit ailelerimize, muhtarlarımıza ve engelli kardeşlerimize mekân tahsis ettik. Engelli kardeşlerimiz için burada üç ayrı ofis alanı yaptık. Görme, işitme ve fiziksel engellerimize ayrı ayrı ofisler tahsis edeceğiz. Sözümüzü yerine getirmekten dolayı da son derece mutluyuz, gururluyuz.” 

“İKİ YIL İÇİNDE İHALE EDİLECEK”

“Mağmat Boğazı’nda Tarihi İpekyolu Projemiz var. Burası ciddi bir destinasyon alanımız olacak. Şu anda buradaki 603 dönümlük alanın tamamı belediyemize ait. Bu alanın 40 dönümlük kısmı proje lokasyon alanımız. Hakikaten çok ciddi ve büyük bir proje. Bu projemizi takip eden Körfez ülkelerinden ciddi firmalar var. Bunlarla görüştük. Projemiz, tek başına belediye imkânlarımızla yapılabilecek bir proje değil. Yap-işlet-devret modeliyle yapacağız. Bakanlık ihale için yetkimizi iki yıl uzattı. Bu süre içinde burayı ihale edeceğiz. Bunu da turizm adına çok önemsiyorum. Bu güzel temaşa alanını şehrimize kazandırırsak, çok büyük bir iş başarmış olacağız.” 

EĞİTİME DESTEK PROJELERİ

Bir diğer önem verdiğimiz konu ise eğitim. Ortahisar Belediyesi geçtiğimiz dönemde eğitime 10 trilyonun üzerinde yatırım yaptı. Trabzon’umuzda özellikle de merkezimizde hangi okulumuzdan ne talep geldiyse geri çevirmedik. Müdürlerimiz, aile birliklerimiz, öğretmenlerimiz ile birlikte bu işi gerçekleştirdik. Okullarımızda hem spor alanları, hem de sosyal kültürel alanlar yaptık. 

KÜÇÜK DOSTLAR KLİNİĞİ  

“Söz verdiğimiz hayvan kliniğini de hizmete açtık. Ortahisar’ımızda sokak hayvanlarımızın sorununu giderdik.  Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bir dönümlük bir alanı bize tahsis etti. Burada şu ana kadar 600 üzerinde sokak hayvanının hem tedavisi hem de kısırlaştırılması gerçekleştirildi.” 

KADIN KONUK EVİ

“Kadın konuk evimiz de söz verdiğimiz projelerimiz arasındaydı. İçeriği çok güzel bir şekilde hayata geçiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığımızın kriterlerine uygun olarak burayı dizayn ettik. Yakında açacağız. Bürokratik işlemlerini de tamamladık. Trabzon’umuzda beklenen bir çalışmaydı. Bunun da sözünü vermiştik. Bundan dolayı mutlu ve gururluyuz.” 

MEHMET AKİF ERSOY YÜZME HAVUZU

Bir diğer üzerinde çalıştığımız proje de Mehmet Akif Ersoy Yüzme havuzumuzdu. Yüzme havuzumuzun mücavirinde bulunan kapalı spor salonumuz var. Bunun yanında dört adet tenis kortumuz var. Bunları bakanımızdan istedim ve bu tesisleri bize tahsis ettiler. Havuzumuzda güçlendirme ve tadilat çalışmamızı tamamladık. 

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU 

Pandemi sürecinde yapılan çalışmalara değinen Başkan Genç, şu bilgileri aktardı: “Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu şu ana kadar toplamda 38.632 çağrıya yetişti. İhtiyaç sahibi 9.050 aileye gıda yardımında bulunduk. Hastanelerimize düzenli olarak tatlı ve börek ikramında bulunduk. İhtiyaç sahibi 35 aileye soba, 3.000 aileye kıyafet yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 25 ton kömür, 2,5 ton odun yardımında bulunduk. 3.000 aileye 500 TL nakdi yardımda bulunduk. Diğer yandan, Ortahisar Kent Konseyi ile birlikte yaşlılarımızı ve engelli kardeşlerimize evde tıraş hizmeti veriyoruz. Şu anda bu projemiz devam ediyor. Belediyemiz, hâlihazırda 215 aileye evde bakım hizmeti sağlamaktadır. Evdeki ihtiyaçlarını kendileri göremeyen yaş almış büyüklerimize, medeniyetimizin bize öğütlediği düstur ile hizmet etmeye devam edeceğiz.” 

“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR”

Toplantıda konuşan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, şehrin sorunlarının çözümü için bütün kesimlerle birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “Ortahisarımızı daha güzel bir kent haline getirmek için bütün paydaşlarımızın fikirleri bizim için önemlidir. Bu anlamda herkesin görüşlerine açığız. Başkanımız Ahmet Metin Genç bize her daim destek oluyor. Maddi ve manevi olarak gücümüze güç katıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de uyum içimde çalışacağız. Şehrimizin bütün sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Vatandaşlarımızın her bir sorunu bizim de sorunumuzdur.”