Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yeşiltepe İlkokulu’nda düzenlenen ‘İlköğretim Haftası’ etkinliğine katıldı. 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”
Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Sözlerimin hemen başında, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılımızın açılışını kutluyorum. Hem Ortahisarımıza, hem ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu arada kaymakamımıza da ‘hoş geldiniz’ diyorum. Kaymakamımız aynı zamanda okulumuzun velilerinden. Bu okulumuz güzel bir okulumuz, çok iyi idarecileri olan, başarılı bir okulumuz. Bildiğim kadarıyla 950 civarında öğrencimiz var okulumuzda. Cıvıl cıvıl öğrencilerimize geleceğimizi emanet edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini öğretmenlerimiz yerine getiriyor. ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye ifade etmişti cumhuriyetimizin kurucusu. Yeni nesiller emektar öğretmenlerimizin eseri olarak daha iyi bir donanımla, daha iyi bir birikimle yetişerek ülkemize, geleceğimize katkı sağlamaya devam edecek. Bu yavrularımız gelecekte hem bu şehri, hem ülkemizi yönetecek. Değerlerine, medeniyetine, inancına sahip çıkacak. Belki içlerinden bir tanesi bilim adamı olacak, belki dünyanın kaderini değiştirecek. Çocuklarımızın hepsi emektar öğretmenlerimizin gayretiyle yetişiyorlar. O nedenle emeklerini fedakârca ortaya koyan öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu nesil onların elinde yetişecek ve bu topraklara da ilelebet sahip çıkacak.”  

“EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Yerel yönetimlerin asli görevi olmasa da eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olmayı bütün belediyecilik hizmetlerinin önünde gördüğünü kaydedene Başkan Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak asli görevimiz olmasa da eğitim faaliyetlerine destek olmayı bütün belediyecilik hizmetlerimizin önünde görüyoruz. Şuradaki bir yavrumuzun yetişmesine katkı sağlamak ve onların yarınlara hükmetmesine, hâkim olmasına, bilgisiyle, donanımıyla ülkesini temsil etmesini sağlamak adına eğitime destek olmayı bütün hizmetlerimizin önünde görüyoruz. Bu amaçla Ortahisar’daki bütün okullarımızı geri çevirmeyerek 12 milyon TL’ye yakın maddi yardımda bulunduk. Bunu bir lütuf olarak,  bir icraat olarak söylemiyorum. Bu rakam 23 olsa da, 33 olsa da,  53 olsa da yetmez... Daha da fazlasını imkânlarımız ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz eğitimi çok çok önemsiyoruz. Eğitimin yüz yüze yapılarak asli fonksiyonuna dönmesi mutluluk verici. Tekrar eğitim ve öğretim yılını kutluyorum. Yavrularımıza hayırlı gelecekler, sezonlar diliyorum. Müdürlerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

“TEDBİRLER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Etkinlikte konuşan yeni Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale de, “Burada göreve başlayalı dört gün oldu. Gerçekten çok güzel bir yere geldiğimi, çok güzel insanlar arasında görev yapacağım hissiyatıyla şu anda aranızda bulunuyorum. Bunu bana hissettirdiğiniz ve yaşattığınız için de çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın kamu hizmeti alması için hep beraber gayret edeceğiz inşallah. Pandemi sürecinden geçtik. Yaklaşık iki yıla yaklaşmak üzereyiz. Hâlâ salgın devam ediyor. Hayatın biraz daha içinde yer alarak kademeli normalleşme sürecini devam ettiriyoruz. Okullarımızda gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekse Sağlık Bakanlığımızın önerileriyle gerekli bütün tedbirleri aldık. Yerel yönetimlerimiz de bu konuda çok ciddi destekler verdi. Belediye başkanımıza bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tedbirleri almaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı alanlarda eğitim almalarını sağlamak bizim görevimiz. Biz bu görevimizi yerine getirirken elimizden gelenin fazlasını yapmaya mecburuz. Elimizden geldiğince bu süreci elbirliğiyle yürüteceğiz. Sizlerden ricam elimizden geldiği kadar çocuklarımıza bu işin kuralını anlatmaya çalışalım. Öğretmenlerimizin mutlaka bu konuda gerekeni yapacaktır ama bu iş öncelikle ailede başlıyor. Ailelerimizin de duyarlı olması gerekiyor. Bu çalışmalar süreci daha sağlıklı atlatmamızı sağlayacaktır. İnşallah daha normal günlerde başarılarımızı kutlarız diyorum. Emeği geçen, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum, en kalbi duygularımı sunuyorum.”