61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yürütülen en önemli projeler arasında yer alan Mağmat Projesinde son aşamaya gelindi. Projenin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkması beklenirken Başkan Ahmet Metin Genç’te son noktalar için Ankara’ya gideceğini söyledi. 
Bugün Ortahisar Belediye Meclisinin çıkışında konuyla ilgili 61saat’in sorusunu yanıtlayan Genç, “Projemiz tamam, yakın bir zamanda inşallah ihaleye çıkacağız. Son bir ittifakların tahsisi ile ilgili bir yazımız kaldı. Genel Müdürümüz imzaladı, inşallah önümüzde ki yakın zamanda Ankara’ya gideceğim” dedi. 
Projeye geçmişte Arap yatırımcının ilgisinin bulunduğu ve bu ilginin hala devam edip etmediği sorusuna ise Genç, “Önemli bir yatırım. İlgileri hala var” diye konuştu. 
Proje hazırlanırken bir çok kesimden görüş aldıklarını kaydeden Başkan Genç, "
Bu yatırımı fizibil sunacak sadece doğallığı ile beraber beton yapılaşma olmayan ahşap yöreye uygun dokunuşların, yerleşkelerin, sosyal alanların, bungalovların olduğu şekilde çok güzel bir proje hazırlandı. 
 Hakikaten o projemize bakan herkes "bunu kazandırırsak müthiş bir destinasyon" olacak düşüncesinde. Bizde o düşüncesindeyiz. İnşallah iyi, güvenilir, sağlam, sürdürülebilir bir proje icra edecek yatırımcı ve yapımcılar olurda kazandırırız” dedi.