Mesajında öğretmenlerin çocukların yetiştirilmesinde çok önemli bir mihenk taşı oluşturduğunu belirten Başkan Genç, öğretmenlerin bütün eğitim faaliyetleri boyunca öğrencilerin topluma ve ülkemize faydalı bireyler olarak kazandırılması için özverili bir şekilde çalıştığını ifade etti.  Muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın yolunun öğretmenlerden ve eğitim faaliyetlerinden geçtiğinin altını çizen Başkan Genç mesajında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlerimiz, eğitim gibi  sorumluluk, özveri ve dikkat isteyen çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasında en önemli misyonu yerine getiren öğretmenlerimizi sadece bugün değil, her zaman hatırlayıp destek olmak bizlerin sorumluluğu olmalıdır. Her şeyin başının eğitim olduğu düsturuyla hareket eden bizler ne kadar çaba sarf etsek de öğretmenlerimizin bu gayretli çalışmalarının karşılığını vermiş olmayız. Bugünü bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün baş öğretmen sıfatını aldığı 24 Kasım gerçekten aydınlık geleceğimiz için çok önemli bir tarihtir. 

Çocuklarımızın vasıflı ve eğitimli bireyler olarak yetiştirilmesi için bütün hayatları boyunca emeğini esirgemeyen, fedakârane bir şekilde çaba sarf eden öğretmenlerimize toplum olarak; devlet olarak her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum’ sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, yetişmiş insan gücünün ve donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir."