Enstitünün El Sanatları, Kuyumculuk ve Takı, Giyim ve Üretim, Yiyecek ve İçecek ve Tasarım Atölyesini öğretmenler eşliğinde gezen Başkan Genç, enstitüde üretilen ürünler ve açılan kurslar hakkında Enstitü Müdürü Zarife Akdeniz'den ve öğretmenlerden bilgi aldı. Olgunlaşma Enstitüsü'nün kuruluşundan itibaren Trabzon'daki yöresel el sanatlarının, tarihi ve kültürel değerlerin genç nesillere öğretilip yaşatılması konusunda çok ciddi görevler üstlendiğini belirten Başkan Genç, bunun yanı sıra Enstitünün düzenlemiş olduğu kurslarla hem kadın hem de erkek istihdamına da çok büyük katkılarının olduğunu söyledi.
Enstitünün, Trabzon'da istihdam ve girişimcilik alanında çok ciddi başarıların altına imza attığına dikkat çeken Başkan Genç, "Trabzon'da son zamanlarda gelişen sektör olan turizme yönelik olarak enstitünün üretmiş olduğu ürünlerin satışı yapılabilir. Alacahan'da diğer tarihi ve kültürel mekanlarda bu ürünler sergilenerek hem kursiyerlere gelir hem de Trabzon'un eski tarihi ve kültürel değerlerini tanıtma adına da çok ciddi işlevler görülebilir. Özellikle yetişmiş insan gücüne katkı sağlayan Enstitünün hem kadın istihdamında hem de erkek istihdamında çok büyük hizmetleri yerine getiriyor.

Ben bu anlamda okul öğretmenlerinin ve usta öğreticilerin emeklerini ve çalışmalarını tebrik ediyorum. Ortahisar Belediyesi gerek Sivil Toplum Örgütleriyle gerekse kamu kurumlarıyla pek çok proje yürütüyor. Olgunlaşma Enstitüsü'yle birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz projeler oldu. Enstitü pek çok işlevi aynı anda yerine getiriyor. Hem öğretiyor, hem eğitiyor, hem de istihdama katkı sağlıyor. Bu noktada biz Ortahisar Belediyesi olarak Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve diğer Sivil Toplum Örgütleri arasında iletişim ve koordinasyonu sağlayarak Enstitünün çalışmalarını daha çok duyurmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Zarife Akdeniz ise, enstitünün eski el sanatlarının ve yöresel ürünlerin yapımının öğretilmesinde ve gelecek nesillere aktarılması konusunda Trabzon'da en kaliteli eğitim veren kurumların başında geldiğini belirterek, "Enstitünün bu kaliteli eğitim faaliyetlerinin tüm vatandaşlara duyurulması gerekiyor. Böylece işsizlerin hem meslek edinmesine hem de istihdamlarına yönelik de katkı sağlanmış olacaktır. Okulumuzun yetiştirdiği öğretmen ve öğreticiler Halk Eğitim Merkezleri'nin usta öğretici ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Bu nedenle Enstitünün çalışmalarını duyurmak için Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'ten yardım bekliyoruz" diye konuştu.