Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi partileri ziyaretlerine devam ediyor. Saadet Partisi’ni ziyaretinden sonra Başkan Genç, Ak Parti Ortahisar İlçe Teşkilatı toplantısına katıldı. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş başkanlığında yapılan toplantıda Ortahisar Belediyesinin proje ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiler aktaran Başkan Genç, yönetim kurulu üyeleri tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı. Teşkilatlar olmadan hiçbir davanın yürütülemeyeceğine dikkat çeken Başkan Genç, “Biz teşkilatlarla birlikte varız. Bugüne kadar teşkilatlarla birlikte geldik. Teşkilatlarımızın çalışmalarını çok önemsiyoruz. Teşkilatlar olmadan bu dava yürütülemez” dedi.
Seçim döneminde vaat ettiği projelere ilişkin Başkan Genç, belediyenin yürütmüş olduğu Pazarkapı, Ekopark, Pelitli, Kemeraltı Çarşısı, Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi, Tarih Müzesi, Tünel Akvaryum gibi önemli projeleri anlattı. Altyapı çalışmalarıyla da ilgili önemli adımlar attıklarını ifade eden Genç, “2016 yılında 100 bin ton asfaltlama hedefi koyduk. Şu anda 94 bin tonunu gerçekleştirmiş durumdayız. Beton yolda ise 40 bin metreküp beton hedefiyle yola çıktık, şu anda ise bunun 34 bin metreküpünü yaptık. İnşallah sezon sonuna kadar da bütün bu hedefleri gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.
Başkan Genç, Tünel Akvaryum projesi için zemin etüdünün ve gerekli jeolojik incelemelerin tamamlandığını ve bu raporun kendilerine sunulduğunu kaydetti. Akvaryum projesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çok beğendiğini ve destek vereceğini belirten Başkan Genç, deniz kenti Trabzon’da böyle bir projenin hayata geçmesini çok istediğini söyledi. Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi’nin Valilik bünyesinde incelendiğini ve çok olumlu bulunduğunu dile getiren Başkan Genç, “Bu alan çok büyük bir mera alanı, o nedenle bakanlık tarafından bize devredilmesi gerekiyor. Gerekli izinler, kamulaştırma ve yasal prosedürler tamamlandıktan sonra çok uzun soluklu bir proje olacak” şeklinde konuştu.
“TOKİ’ye borç yok”
Ortahisar Belediyesinin TOKİ ile birlikte yürüttüğü birçok proje olmasına rağmen TOKİ’ye herhangi bir borçlarının olmadığını belirten Başkan Genç, bunun yanı sıra Ortahisar Belediyesinin 2015 Yılı Sayıştay teftiş raporuna da değindi. Sayıştay müfettişlerinin belediyenin mali rapor ve tablolarını bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği kanaatinin raporda belirtildiğini ifade eden Başkan Genç, bunun son derece önemli olduğunu kaydetti. Başkan Genç, “Her şeyiyle şeffaf, açık bir belediyeyiz. Gizlimiz, saklımız yok. Hesaplarımız, kitaplarımız ortada. Bunlar tek tek incelenerek doğru ve güvenilir bulunduğu ifade edildi” ifadelerini kullandı.
“Her an hazır olmalıyız”
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise, Türkiye’nin bir yandan terörle mücadele ederken, diğer yandan milli mücadele dönemini yeniden yaşadığını vurgulayarak, “Önümüzde yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili referandumlar olabilir. Bunun yanında Türkiye, varlık mücadelesi vermektedir. Ülkemiz, bir yandan PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ederken, diğer yandan ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu yasal değişiklikleri de geciktirmeden yapmak zorunda. Onun için her türlü seçim ve referandum ihtimaline karşı her an hazır olmalıyız. Çok kritik süreçten geçtiğimiz, milli mücadele dönemini yeniden yaşadığımız şu günlerde her zamankinden daha çok çalışarak, daha fazla mesai yaparak ve daha organize olarak çalışmalıyız” dedi.