61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da kurulması planlanan Bölge Adliye Mahkemesinin, HSKY'nın son dakika kararıyla Samsun'a bağlanması Trabzon'da tartışmaları da beraberinde getirdi. HSYK'nın kararını resmi olarak açıklamasının ardından bugün Ortahisar Belediye Meclisinde de konu gündem oldu. MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, "Trabzon için Adliye  Mahkemesinin tabelası tamamlanmış, Başsavcısı atanmış personelinin büyük kısmı tamamlanmış. 15 Mart'a kadar hakimlerini bekliyor. Ama bakıyoruz, Trabzon'u Samsun'a bağlıyorlar. Trabzon'un imajı açısından....  Trabzon'un bu siyasi iradeden beklentisinin yüksek olduğu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Kesinlikle Yargıtay'ın görevi alınıp Samsun'a bağlanırsa Adaletin dağıtılması noktasında yine Samsun'dan buraya gelinemeyecek. Ankara'ya gitmek Samsun'a gitmekten en az 2-3 kat daha rahat. O zaman Yargıtay'ın devam etmesi Trabzon için daha doğru bir adım olacak. Bu mahkemenin gitmemesi için burada açılması için mücadele edceğiz.. " dedi. 
Bunun üzerine kendisi de hukukçu olan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Bölge Adliye Mahkemesinin, Samsun'a bağlanmasının kabul edilemeyeceğini kadetti. Başkan Genç, "İlk etapta 15 Bölge Adliye Mahkemesi var. Bunun anlamı Ara denetim mahkemesi. Ara Yargıtay gibi.. 15 tanesinden Temmuz ayında yürürlüğe girecekken şuanda 7 bölge esasen kurulmuş olması Trabzon'dakinin kurulmayacak olmasını kabul etmem mümkün değil. Bunu yapmayacaksanız, baştan dersiniz "bölge esaslı yapıyorsunuz. Daha sonra ihtiyaç duyulursa yapacağız diye..." Bir sürü yatırım yapıldı. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değil. Hukukçu bir belediye başkanı olarak Trabzon dinamikleri ile birlikte gidip Ankara'da gündem yapmak zorundayız. 
Samsun, Trabzon'da keşif yapacak zorluklarından demiyorum. Trabzon'da hukuki gereklilik. Yoksa bunlar dosyadan inceleme yapıyor. Trabzon, hukuki manada da merkezi alan. Ağır Ceza Mahkemelerinin, idari mahkemelerinin merkezleri olduğu.. 
Bu mahkemeler Trabzon'da ilk başta konulmamıştı. O zaman çalıştık. Konuldu. 
7 ara denetim mahkemesinde ilk etapta fazla tutmayarak farklı içtihatların önüne geçmek istiyorlar. Ama bunun yolun yarısını geçtikten sonra yeniden başa dönüp bu şekilde düşünülmesi doğru değil. Benim kanaatim bu. Bu Trabzon'un meselesi. Trabzon, kaldırıldı demiyor. İlk etapta 7 bölge ardından bunlar otursun ve devam etsin deniliyor" diye konuştu.