Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç eğitime katkı olarak 3 belde Belediye binasını Milli Eğitime tahsis etti.

Başkan Genç, "Söz konusu Ortahisarlı öğrencilerimizin eğitimi olunca bütün imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Daha önce Belde Belediyesi Olarak Kullanılan Çukurçyır, Pelitli, Çağlayan belediye binalarımız Milli Eğitime tahsis ederek Trabzon'da var olan derslik sıkıntısını giderme adına önemli bir adım attık. Belde Belediye binalarının Milli Eğitime Tahsisi edilmesi noktasında belediye meclisimizde teşekkür ediyorum. Eğitim çalışmalarının bütün insanların gönüllü ve bir bütün olarak yapması gereken çalışmalardır" dedi.

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAYIP, ÇEVRE VE OKULDA DEVAM EDER

Eğitim ailede başlayıp, çevre ve okulda devam ettiğini belirten Başkan Genç, "Hazreti Ali, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' demiştir. Bu veciz ifadeden anlaşılacağı gibi eğitim, yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan bir gereksinimdir. Modern toplumlar muhasır medeniyet seviyesine giden yolda eğitimi birinci öncelik olarak görmekteyiz. Üstlendiğim bu kutsal ve ulvi vazifede yaşadığımız bu kentteki eğitim sorunlarını çözmek benim asli vazifemdir. Ülkelerin kalkınması eğitim ve bilime yapılan yatırımlarla olmaktadır. Görüyoruz ki, bugün, gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler, eğitim ve bilime büyük bir önem vermektedirler. Son yıllarda ülkemizde de hükümetimiz, proje yapılması, bilimsel çalışma ve AR-GE uygulamalarına, eğitimin bütün safhalarında, büyük bir önem vermekte ve ciddi kaynaklar ayırmaktadır" diye konuştu.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ OLARAK EĞİTİME HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Ortahisar Belediyesi olarak, kentteki eğitim ve öğretim hayatına, fiziki ve sosyal anlamda güçlü bir destek sağlayacaklarını söyleyen Genç konuşmasına şöyle devam etti; "Ortahisar Yerel yönetimler olarak belediyemizden eğitime ne tür destek istiyorsa, her zaman eğitimin yanında olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Daha evvel de söylediğim gibi bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan vardır. Biz, yaptığımız tüm çalışmaları, inşa ettiğimiz her şeyi insan için yapıyoruz. Belediyeciliğin temel esprisi insanların hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltebilmektir. İnsanlar evlerinden dışarı adım attığı andan itibaren şehirde yaşamaya başlıyor. Hatta çoğu zaman şehrimizde, evimizden fazla zaman geçiriyoruz. Bu zaman zarfında insanlar belediyelerle karşılaşmış oluyor. Atılan her adım bir belediye hizmetine karşılık geliyor. Biz de şehrimizin her yerindeki insanımızı mutlu kılabilmek ve sorunsuz bir şekilde vakit geçirmesini sağlayabilmek için çalışıyoruz. Bu yüzden hizmeti adil bir şekilde en uç noktalara kadar götürmek gibi gerçekçi ve etkili bir yöntemimiz var." - Trabzon