61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları bugün başladı. Yeni dönemin ilk meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Toplantıyı AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve CHP İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da izledi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, Başkanlık ettiği mecliste yoklamanın ardından geleneksel hale gelen geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. 
 Meclis gündemine geçmeden önce, Meclis üyeleri gündem dışı söz alarak soru sordu. 

BOZTEPE’DEKİ VİYADÜK
CHP’li üye Cüneyt Zorlu, “Boztepe Oranlık alanda yapılan viyadük çalışması. Bu konuda kamuoyu oluştu ve tünel çalışmaları, ulaşım yollarına tepkiler üzerine  “Projemiz tamamlandığında Trabzon’a yakışan iyi hizmet verecek olan çok güzel alt yapı projesi olacak. Biraz sabır ve tahammül bekliyoruz” Karayolları çok proje yaptı. Fakat ucubeleri öncelikle Trabzon’da yapmak gibi önceliği var. Meydan Parkı ile Boztepe arasına giren Viyadük, İtfaiye önünde araç geçmeyen viyadük, bunların hangisi güzel. Her gün bu ucubeyi biz göreceğiz.. Projeyi düzeltmek için son şans. Tüneli daha geriden veya yandan yapın” 

YETKİM OLSA KALDIRIRIM
Bu konu hakkında görüşlerini açıklayan Başkan Ahmet Metin Genç, “Ben hem Meydan hem de itfaiye kavşağı ile aynı düşünüyorum. Şuan yetkim olsa İtfaiye kavşağını kaldırırım. Şehir içinde ki biraz yerleşti. Yanlışsa da kitabın ortasında konuşmak lazım. Meydan’da ki viyadüğün ciddi manada araç sirkülasyonu görüyor. Ama itfaiye kavşağında ki görmüyor. Bunu alenen söylüyorum. Boztepe ile ilgili konuyu Karayolları Genel Müdürüyle konuştum. Doğru o görüntü gözümüzü de, gönlümüzü de yoruyor. İdealini, alternatifi olarak arayıp sizin de söylediğiniz çalışmayla biraz yamaca tünelle olabilir mi?  Varsa alternatifler çalışılabilir mi? Bununla ilgili çalışma yürütülüyor. Ama nereye evrilecek net bir şey söyleyemem. Boztepe’nin siluetine mutlakta halel gelecek. Ama en az olacak şekilde bununla ilgili Karayolları Genel Müdürü çalışma yürütüyor.  İnşallah ez hasarla beraber ora da ki silueti en az şekilde halel getirecek şekilde yürütülür” dedi.