61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantıları bugün devam etti. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığında toplanan Belediye meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. 

Meclisin açılışında konuşan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu. Ankara’ya gidişinde 3 bakan ile Büyükşehir Yasasında yapılması planlanan değişikliklerle ilgili görüştüğünü açıkladı. Bu görüşmelerle ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu konuda TBMM’de çalışma başlatıldı. İlgili Bakanlık olan İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel müdürlüğümüz esaslı bir çalışma yürütülmeye devam ediyor” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Trabzon Milletvekili olması hasebiyle konuyu yakından bildiğini aktaran Gümrükçüoğlu, “Her 3 bakanımızla İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak, aynı zamanda  Maiye Bakanı Sayın Naci Ağbal ile bekledim görüştüm. Bizim en çok muzdarip olduğumuz şehir olarak yüz ölçümüzün azlığı konusunun çok ehemmiyetle olduğunu bunun göz ardı edilmemesini arz ve talep ettik Onarın da bunun farkında olduğunu onların da bu konuda çalışmaları yürütüyor.

Hem yüz ölçümü kriterinin ilin ve ilçelerin mağdur olmasına neden olması, hem kırsal yol ağının hizmet bölümünün çok büyük yol ağı içermesi nedeniyle ayrı ele alınması icap ettik ve bunun da yasada yerini bulmasını defaten kendilerine arz ettik. Onların da bu işin farkında olarak alternatif değişiklikleri 1-2-3 grup halinde hazırladıklarını nihayetinde, bakanlar kurulunda görüşüleceğini ondan sonra yasada ki değişikliklerin gündeme getirileceğini ifade ettiler” dedi.