Konuşmasında Trabzon’un ‘büyükşehir’ olması için emeği geçen bütün siyasilere teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu TBMM genel kuruluna havale edilen ve yeni büyükşehir yasa tasarısının son halinin yer aldığı dosyayı Trabzon Belediye Meclis Başkanı Nusret Onur, CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, bağımsız üye İsmail Sağlam’a vererek görüş, öneri ve eleştirilerini ilgili yerlere bildirmeleri isteğinde bulundu.

Ekim ayı içerisinde Beşikdüzü ve Araklı ilçelerinde aşırı yağışlar sonrası meydana gelen su baskınlarına kısa süre içerisinde müdahale ederek söz konusu ilçelerde hayatın normale dönmesi için gayret gösterdiklerini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi olarak kentin ve bölgenin tümüne hizmet getirebilecek kapasiteye sahip olduklarını kaydetti.

Trabzon Belediyesi’nin makine parkına 2009 yılından beri 120 araç ve iş makinesi kattıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Bunun için 20 milyon 600 bin TL harcadık. Trabzon Belediyesi olarak “büyükşehir’e” hazırız. Bu şehri dünyanın en yaşanılabilir kenti haline getirmek için büyük adımlarımızı atmayı sürdürüyoruz” dedi.
İkinci El Oto Galericileri Sitesinin yapımının Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapılması planlanan 226 konutun yapım çalışmaların da başladığını sözlerine ekledi.