TRABZON - Trabzon AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesi Büyüksanayi Sitesi’ne düzenlenen bayramlaşma programına Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu”da katıldı. Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Yardımcıları Hüseyin Öztürk, Tülay Adanur, ve Ömer Odabaş ile birlikte esnafı ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu’na Trabzon Belediyesi eski başkanlarından Niyazi Sürmen’de uzun süre eşlik etti.

Ziyaretler esnasında esnafın sorunlarını uzun uzun dinleyen Gümrükçüoğlu birçok konuya anında müdahele edip telefonla esnafın yanında çözüme kavuşturdu.





İŞTE SANAYİ SİTESİNDEN BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA İLETİLEN SORUNLAR SORULAN VE GÜMRÜKÇÜOĞLU”NUN CEVAPLARI


Esnaf: Başkanım Sanayi sitesi toz toplar içinde. Adam akıllı bir kere temizlenmedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Bu sorun üzerine Gümrükçüoğlu hemene telefona sarılıp Katı Atık Müdürü Hanefi Topal’ı aradı. Pazar günü (28 Ekim) büyük sanayi sitesinin komple sıkı bir temizlikten geçirilmesi ve kendine bilgi verilmesi talimatını verdi. Böylece esnafada temizlik için tarihiyle birlikte söz verdi.


Esnaf: Yeni bir site istiyoruz. Artık buraya sığmıyoruz. Sanayi sitesine büyük bir araç girdiğinde kilitleniyor buralar.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Büyükşehir olunca söz verilyorum. Sizlerin çalışma şartlarınızı iyileşüirecek bir mekan için gerken ne ise yapacağım


Esnaf: Büyükşehir oluyoruz, zaten cebimizde para yok. Vergiler iki kat artacakmış, yeni ev yapacaklara binlerce lira harç parası ruhsat varası vergisi ödeme yükümlülüğü getirelecekmiş.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Siz birinen öbürünün dediğine bakmayın. Yapılacak her zaman sonuçta bizim meclisden geçecek, bakanlar kurulu kararına sunucalak. Birde çevre temizlik vergisi yüzde yüz artacak diyorlar. Be kardeşim zaten ayda 5 lira vergi ödüyordun bu olacak 10 lira. 10 liraya 3 çay içemiyorsun. Siz bize güvenin biz bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Sizi zor durumda bırakacak bir şeyin altına ben imza atmam.


Sanayi esnafı, Büyük Sanayi Sitesi derneğinin daha aktif olması yönünde belediyenin destek vermesi gerektiğini,


Esnaf: Beşirli’nin bir kısmına doğalgaz hala gelmedi. Ne zaman biz doğalgaza kavuşacağız.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Doğalgaz şirketi büyük kriz içinde. 25 milyon harcama yapması gerekirken bizim sık boğaz etmemizle 13 milyonu zor harcattık ona. Beşirlide Karayolları ile bir sıkıntımız var. Hat karayolundan geçiyor. Bu nedenle gecikme yaşıyoruz. Biz 2014 yılı sonunda bitireceğiz demiştik bu doğalgaz işini fakat bizden kaynaklı olmayan gecikmeler bunu 2015 yılı sonuna sarkıtacak gibi,


Esnaf: Başkanım 1 nolu Bostancı Mahallesi’nde camiden yokuraya olan 1.5 kilometrelik yol asfaltlanacaktı ama hala asfaltlanmadı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yine telefona sarılarak bu kez Trabzon Belediye Başkan Yardımcılarından Osman Necip Sevinç’I aradı. Sevinç’e “Bak basın ve esnafın huzurunda söz vereceğim. Bu yolu sen yapacaksın. Bana tarih ver dedi. Telefonun digger ucundaki Sevinç ise Kasım’ın 15’I ile 30’u arasında yağmur yağmadığı taktirde asfaltın serileceği sözünü verdi.


Esnaf: Başkanım bu kömür ocakları ve Çeminto Faübrikası deremizi ve havamızı mahvedilor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Babamın yeride olsa, o deliklitaştaki kömür depolarını taşıyacağım. Ben giderim yerime gelen bunu yapar mı bilmem. Ama Çimento dediğimiz gibi 2015 de fabrikayı taşımam zorunda. O kömür tesislerini de kaldırmak boynumuzun borcu olsun.


Esnaf: Başkanı Horon heykelini yerine koyacak mısınız?

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Horon bizim kültürümüzdür. Horonsuzk Trabzon olur mu? Tabi ki yerine koyacağım. Fakat arkadaşlar Karayolları diyor ki sen oraya heykel koyuyorsun ama senin yüzünden trafik güvenliği tehlikeye giriyor. İnsanlar kaza yapıyor. Bize dava açarsalar sıkıntı yaşarız.


Esnaf: Başkanım Çömlekçi’yi yık artık. Bizim evimiz Yomra’da minibüse oradan binmek zorundayız. Akşamları oraya yanaşamıyoruz.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Merak etmeyin imzası atıldı. Mal sahipleri ile pazarlıklarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede 1. Etap dönüşüm başlıyor.


Esnaf: Başkanım kasislerin yükseklikleri standart değil. Öyle kasisler varki kamyonlar ile birlikte geçerken aracın alt takımı yere sürtüyor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: Mustafa Akyaya bunun sorumlusu kim ise ona söyle, bu kasis işine baksın. Tamam insan hyatı bizim için en önemli şey. Bunu korumak birinci vazifemiz. Ama bunu yaparken de insanların arabalarına milli servete zarar verecek uygulamalardan kaçınmalıyız. Bu işi bir standarta kavuşturalım.


Ziyaretler esnasfında bir dilenciye yardım yapan Gümrükçüoğlu, dilencinin hayat hikayesini ve durumunu araştırması için Trabzon Belediyesi Sosyal İşlerinden sorumlu olan leyla Yavuz’u sanayiye çağırdı.

Ayrıca eğitimi esnafısında maddi imkansızlıklar yaşadığını belirten öğreğnciye destek sözü verdi.

Yeni projeler gerçekleştiren Sağlamlar ailesi ile de bizzat ilgileneceğini ifade etti.