Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Meydan Parkı’nda vatandaşlarla sohbet etti. Sohbetlerinde hemşehrilerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, mevcut sistemin sürekli olarak tıkandığına dikkat çekerken Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en güçlü şekilde yönetilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin elzem olduğunu kaydetti. 

Yeni sistemin Devletin en güçlü şekilde yönetilmesini sağlayacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde 100 yıl önceki planlarını tekrardan hayata geçirmek isteyenlere karşı Devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Bunu sağlayacak olan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Yeni sistem bugünkü sistemden çok daha demokratiktir. Ayrıca herkes çok iyi biliyor ki yeni sistem sadece hükümet olma değişikliğini içermektedir. Ülkemizin güçlü şekilde yönetilmesini istemeyenlerin ‘rejim değişikliği’ iddiaları kuyruklu yalandır. Devletimiz rejim meselesini 1923’te çözmüştür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhuriyetimiz güçlenecektir” diye konuştu. 

Hemşehrileri ile olan sohbetlerinde mevcut sistemin sağlıklı şekilde işlemediğine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “1946’da çok partili demokrasiye adım atıldı. 1960 ihtilal oldu. Rahmetli Adnan Menderes ve iki bakanı idam edildi. 1960’da demokrasinin işleyişi bir ihtilalle durduruldu. 1971’de tekrar bir muhtıra ile hükümet indirildi. Yani hükümet etme sistemi işlemedi. 1980’de yine ihtilalle demokrasi ortadan kaldırıldı. Ondan sonra post-modern darbe dönemleri başladı. Çevik Bir isimli general Sincan’da tankları yürüterek ‘demokrasiye balans ayarı verdik’ diyip milleti alaya aldı. 28 Şubat’lar yaşandı, yargı vesayeti başladı, partiler kapatıldı. Tüm bu gelişmeler kime yaradı? Devletimizin ve milletimizin düşmanlarına yaradı. Ülkemiz zarar görürken şer odakları ve içimizdeki işbirlikçileri güçlendi. Bu nedenle işlemeyen, ülkemize zarar veren bu sistem mutlaka değişmelidir. 16 Nisan’da halkımız tarafından oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, devlete bu tür müdahaleleri ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle çok iyi bilmemiz gerekmektedir ki bizler 16 Nisan Devletimizin bekasının oylanacağı gündür.”