Başkan Gümrükçüoğlu beraberinde Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Kocaman ve AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel ile birlikte Çarşıbaşı’nda faaliyet gösteren Koptur Balık Yağı ve Unu Fabrikasını ziyaret etti. Burada fabrika sahibi Mehmet Kopya ve bölgede bulunan diğer işletme sahipleri sohbet ederek sorun ve isteklerini dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu, ellerindeki imkanlar ölçüsünde her zaman müteşebbislerin yanında olduklarını söyledi.   

İşletme olarak 2015 yılında 30 milyon Dolarlık ihracat yaptıklarını ve Trabzon’da vergi sıralamasında 5. olduklarını ifade eden Mehmet Kopya, özelikle fabrikaya çıkan 2.5 km’lik yolun ve altyapının düzgün olmamasından dolayı yaşadıkları ulaşım zorluğunu dile getirdi ve Başkan Gümrükçüoğlu’ndan yol sorunlarını çözmeleri isteğinde bulundu. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu beraberindekileri de yanına alarak hemen söz konusu yolda incelemelerde bulundu ve Yavuz Grup yolundan fabrikaya giren yolun asfalt dökülmesi talebi karışında gerekenin yapılacağı sözünü verdi. Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca fabrikaya çıkan ve alternatif yol olarak kullanılan yaklaşık 2.5 km’lik stabilize yolun malzeme serilerek iyileştirileceğini de kaydetti.

Her zaman yatırıcının yanında olduklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Yeter ki siz üretime istihdama katkıda bulunun. İlçemizi ayakta tutan değerler sizlersiniz. Sizin ödediğiniz vergilerle, size hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama sizden ricam fedakarlık yaparak istihdama daha fazla katkı sağlamanızdır.” ifadelerini kullandı.