Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Sera Gölü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerine seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, “Belediyecilik hizmetinde ‘halka hizmet Hakk’a hizmettir’i hep beraber yaşadık. Ben yürekten inanıyorum ki Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi olarak gösterdiğimiz emek, harcadığımız zaman bizim ahrette karşımız çıkacak. Hizmetlerimizin bizim ahrette yüz görümlüğümüz olacağına inanıyorum. Tüm kamu hizmetleri muhakkak sevabı olan hizmetlerdir ama belediyecilik hizmetleri hiçbir zaman unutulmayacak olan hizmetlerdir. Ben sizleri tanıdığım, sizlerle çalıştığım için çok mutluyum. Bu topluluğun tümüne ‘iyi ki varsınız’ diyorum” şeklinde konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri de gecede duygularını ifade ederek Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile 10 yıl önce duygusal bir ortamda tanıştıklarını ifade ederken, “16 Ocak 2009’da Sayın Başkanımızın AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adaylığı açıklandı. O gün kızım şofbenden zehirlendi. Ankara’da herkes seferber oldu. Başkanımızın hiç unutmayacağım iyilikleri oldu bize. Bir ağabey olarak her zaman gönlümün bir köşesinde yeriniz olacak. Muhammet Balta milletvekilimiz 2009 yılında İl Başkanımızdı. Anketler Trabzon’da AK Parti’nin işinin zor olduğunu gösteriyordu. Orhan Beyin adaylığı konuşuluyordu o zaman. İl Başkanımız bana Orhan Beyi’n fotoğrafını gösterdi. ‘Ne diyorsun?’ dedi. ‘Sempatik ve güleç yüzlü birine benziyor. Bu adamla seçimi alırız’ dedim. Seçimi de aldık. Sayın Başkanımızla Büyükşehir Belediyesinde birlikte görev almış olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Salih Birincioğlu ise Başkan Gümrükçüoğlu’ndan çok şeyler öğrendiklerini ifade etti. Birincioğlu, “Sayın Başkanımızdan çok özel idarecilik anlayışı gördüm, kazandım. Hele hele toplantı yönetişi tüm yöneticilere örnektir” şeklinde konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Said Gürsoy, Meclis üyeleri adına Başkan Gümrükçüoğlu’na plaket takdim ederek teşekkür etti. Gürsoy, “Başkanımızla çok güzel çalışmalarımız oldu. Öncelikle başkanımızdan hakkını bizlere helal etmesini istiyoruz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Bu Mecliste bir ve beraber olmak bizim için çok mutluluktu” diye konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hüsnü Akkan da Başkan Gümrükçüoğlu’nun kendilerine çok şeyler öğrettiğini kaydetti. Akkan, “Sayın Başkanımızdan çok şeyler öğrendik. Bizim büyüğümüz oldu, başkanımız oldu. Bu mecliste yer almaktan büyük memnuniyet duydum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Refik Yıldız işse gecede, “İnsanları gerçek kimliği ile tanımak için siyasetin içinde olmak gerekiyormuş. Gerçek kimliği ile tanıdığım insandır Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu. Kendilerine müteşekkiriz” dedi. Yıldız, “30 sene öğretmenlik yaptım. Sonrasın özel sektörde çalıştım. 15 senedir de meclis üyesiyim. Benim en büyük kazancım sizin gibi, başkanım gibi değerleri insanları tanımak oldu. Ben bu meclis üyeliklerinden önce zannediyorum ki, insanları çok iyi tanıyordum. Ama insanları gerçek kimliği ile tanımak
için siyasetin içinde olmak gerekiyormuş. Benim gerçek kimliği ile tanıdığım insanlardan biri Sayın Başkanımızdır. Şehrimiz eçok önemli hizmetleri olmuştur. Kendilerine müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Burhan Cahit Erdem de Başkan Gümrükçüoğlu’na çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Erdem, “Elbette zaman zaman eleştiriler getirmiş olabilirim Orhan Beyle
hiçbir zaman sorunumuz olmadı. Bu dönem güç bir dönemdi. İmar planları yeni yapıldı, yeni büyükşehir olundu, kurucu meclistik yapılması gerekenlerin yapıldığını görüyorum. Bundan sonraki yaşamında Sayın Başkanıma sağlıklı, mutlu, huzur hayat diliyorum. Hepimizin birbirimizde emeği emeğimiz vardır. Hepimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla Başkanımla Ankara’da Sağlık bakanlığında tanıştık. Düzköy ilçemize olan katkılarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Musa Öztürk ise, “Başkanımızı tanımaktan büyük mutluluk duydum. Başkanımızdan istediğimiz hizmetlerin büyük çoğunluğunu aldık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Herkesten helallik istiyorum” ifadelerini kullandı.