Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Çamlık İşitme Engelliler Okulu’nda kullandı.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte oy kullanmaya gelen Başkan Gümrükçüoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemize, bölgemize ve insanlığa hayırlı olsun” dedi.
10 Ağustos’un bir milat olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “10 Ağustos 2014 aziz milletimizin tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nde bir milat. Kişi hak ve özgürlüklerinin, temel insan hak ve hürriyetlerinin, cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesiyle miladı yaşanıyor. Demokrasinin gerçekten yaşanmasını sağlayan bu önemli karara imza atmış olan bütün milletvekillerimizi ve katkısı olan herkesi milletimiz adına, Trabzon halkı adına şükranla selamlıyoruz. İnanıyoruz ki bundan sonra Türkiye’de demokrasi hiçbir şekilde, hiçbir zaman kesintiye uğramayacak. Ülkemiz, alabildiğince kişi hak ve özgürlüklerinin yaşandığı en güzel ülkelerden birisi olarak yoluna devam edecek. O bakımdan mutluyuz, sevinçliyiz” dedi.

Bu seçimin tüm dünyaya yansıyacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Halkımızın doğrudan seçeceği cumhurbaşkanımızın, milletin iradesini temsil etmede en üstün hak ve yetkilerle birlikte, Anayasa’da tanınan bütün haklarını kullanacağını, bu durumunda hem ülkemize, hem yakın coğrafyamıza, İslam dünyasına ve tüm insanlığa en iyi şekilde yansıyacağına inanıyoruz. Trabzon’umuzda bu güzel seçimin tam bir barış ve kardeşlik içinde geçmesini sağlayan tüm siyasilerimize, bütün siyasi partilerimize, tüm siyasi liderlerimize Trabzon halkı adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. Trabzon halkının, barış ve kardeşlik içinde güzel bir demokratik anlayışla yoğun bir katılımla cumhurbaşkanı seçimine, kendi başkanını seçmesine gösterdiği ilgiden ötürü vatandaşlarımıza şükranlarımızı ifade etmeyi bir borç biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi, ülkemize, bölgemize dünya insanlığına hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.