Kuru yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:     

Dünya’ ya yön verenler, insanlığın yıkılışını özellikle Müslüman ve Türkmen coğrafyasında izleyerek, vahşete, soykırıma sessiz kalmaktadır. Arakan ’da, Ortadoğu’da ve dünyanın birçok yerinde Müslümanların, Türkmenlerin tarihi geçmişle günümüzde karşılaştığı baskı, zulüm ve hukuk ihlallerine dikkatleri çekerek kamuoyu ile paylaşmaktayız. İnsanlık değerlerini tahrip eden Dünya’yı insanların şuuru yenecektir. 
     Müslümanlar ve Türkmenler yaşadıkları coğrafyalarda neden huzursuz edilmektedir? İnsanlık bu soruları cevaplamak durumundadır. BM, Arakan’ da Myanmar’ın soykırımına açıklama yapmış olsa da, ABD’nin Arakan’ da ki arayışları cevapsızdır. ABD’nin amacı görülmemektedir. 
     ABD’nin kendi hedefleri için Arakan’ a verdiği iddia edilen destek görüntüsü Arakan Müslümanlarının soykırımını neden engellememektedir? Neden Müslüman dünyası sessizdir? 
     Ortadoğu’da, Kerkük’ te uluslararası hukukun ve insan hakkı ihlalinin olacağı referanduma gitme gibi figüranlıkla görüntü veren Barzani’nin, Kıbrıs’ta başkalarınca da garantörlük hakkının kullanılacağı gibi hukuk ihlaline gidenlerle Türkmenler oyuncak olamaz.
     Geçmişte yer almış Napolyon, Sezar ve Lenin gibi bazı kişiler,  insanlığın asırlarca çalışıp kurduğu medeniyetleri bir hamlede yıkmışlardır. Neden yıkmışlardır? Dünya da sessizdir? O gün sessiz kalan dünyanın Arakan ’da yürekler acısı faciaya ile soykırımına şahit olmakla meşgul olmaktan başka beklenecek bir yaptırım bu gün söz konusu olamaz. 
     Myanmar, ABD’nin desteğinin alındığı gibi iddialarla Arakan toplumuna karşı davranışları her ne şart altında olursa olsun haklılığını göstermez. Çocukları, kadınları, yaşlıları ve savunmasız insanları vatanlarından uzaklaştırma hakkını vermez. Arakan’ a ABD’nin desteğinin olacağı Myanmar’ın soykırım yapmasına haklılık kazandırmaz. ABD’nin çıkarları Müslümanların ve Türkmenlerin hayatlarını hiçe sayamaz. Ortada olan saldırılar bu gün değerlendirilme konusudur. ABD, Rusya, BM, Avrupa İnsan hakları savunucuları izlemektedir. Ve insanlığa yeni bir değer getirmemiştir.  
     Dünyanın Arakan ’da yürekler acısı faciasının durdurulması için Myanmar’ın etkisiz hale getirilmesiyle Arakan toplumu soykırımdan kurtarılmalıdır. Bu gün Esad, ABD’nin Suriye tepkisine karşı duruş göstermiş ve Rusya’nın desteğiyle katliamına devam ederken, ABD, Suriye’de vatanlarından uzaklaştırılanları seyretmiştir. Esad’a, Suriye’ de çocukların üzerine attığı kimyasallar için tepki gösterilmemiş olması Rusya’nın desteğini de yanında gören Esad’ı cesaretlendirmiştir. 
     Müslümanlar bu coğrafyada hedeftir. Türkmenler hedeftir.