Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Başkanı Kenan Kuru, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Kamu çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfımız TÜRKAV, Kamunun bütün alanlarındaki hizmetler ile onları yerine getiren Kamu Çalışanlarının (Doktor, Hemşire, laborant, Gida, Teknisyen, Mühendis, Öğretmen… gibi) bütünün temsili olmaktadır. Çeşitli Ülkelerden tüm dünya için halk sağlığı tahdidi oluşturan Covit-19 bütün dünyada olduğu gibi Ülkemizde de Sağlık personellerince takip edilmektedir.  TÜRKAV, Sağlık çalışanlarından gerek yönetim kurulumuzda, gerekse üyelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarının Dünya Sağlık örgütünün  (DSO) önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler almada ve insanların sağlığını korumada, iyileştirmek, bilgilendirmek için açıklama yaparak her türlü fedakârlığa karşı sundukları hizmetler için tebrik ediyorum.  Başarılarını kutluyorum. 
Beyin gücünün İnsanların huzuru için devlet hizmetlerini vatandaşlara getiren kesim olma sorumluluğunu yerine getirirken hassasiyetini ve mutluluklarını kamuoyu ile paylaşıyorum. 

Ayrıca toplumun bilgilendirilmesinde, spekülasyon oluşturmadan, objektif ve gerçekçi haber yaparak sorumluluklarını yerine getiren Basın çalışanlarının da hakkını teslim ediyoruz. 

Devletin, uygar devlet olabilmesi için millet, vatan, siyasi teşkilatlanma esaslarının tamamen olması ve birbirleriyle bütünleşmesi olmazsa olmazdır. 

Çeyrek asırdan fazla demokrasiye hizmet eden TÜRKAV, Ülkemizde çok değerli insanlar yetiştirdiği bilinmektedir. Kamu yönetiminden, Siyasi erke, bilim hayatından her alanında var olan Kamu hizmetlerinde bu değerli insanların büyük hizmetleri olmuştur/ olmaya devam etmektedir.  Hepsine TÜRKAV adına hepsine, ayrı, ayrı, teşekkür ediyorum. Ve haklarının teslim edilmesini bu vesile ile ifade ediyorum.  Bizim amacımız, ülkemizin her köşesinde her alanda milletimize sunulan en iyi hizmet ülküsüdür. 
 
Günümüzdeki sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde yerine getirilmesinde ise Devletimizin bütün kurumlarına ve hizmeti yerine getiren Kamu Çalışanlarından, Hocasından, Hekimine, Hemşiresinden laborantına, Teknisyenine ve sağlıktaki her kademedeki personelini tebrik ediyorum. 
Bütün insanlığa sağlıklar diliyorum. "