Türkiye'de Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

TÜRKAV Trabzon Başkanı Kenan Kuru, bu yasağı desteklediklerini söyledi.

Kuru yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Trabzon’da, TÜRKAV ve sivil toplum kuruluşlarından bilgi sahibi olanların da açıklamalarıyla vatandaşların uyması gereken kurallar ile özellikle yaşlıların risk durumları hatırlatılmıştır. Millet olarak bu sıkıntılardan herkesin kendi sorumluluğunu yerine getirerek çıkılacağına inandığımızı ifade ediyoruz. Bakın, Nasıl ki; sağlık çalışanlarına manevi güç vermek için “ALKIŞLIYORUZ” desteğinde görüldüğü gibi… Yaşlıların sokağa çıkmama yasağını TÜRKAV bütün mensuplarıyla desteklemektedir. Trabzon TÜRKAV yönetim kurulumuzda görev yapan Doktor, sağlık personelleri, konu uzmanlarının virüs hakkında vatandaşların bilgilendirilmelerine dair açıklamaları basın aracılığıyla da olmuşken. Sağlık Bakanlığının açıklamalarıyla da salgın hastalıklardan korunmak amacıyla yaşlıların sokağa çıkmamaları değerlendirilerek önemli görülmüşken, bu illetten top yekûn zarar görmeden çıkılması için yaşlılarımızca gösterilecek duyarlılığı hatırlatıyoruz. Bu nedenle de TÜRKAV, millete hizmet sunan sorumlulukla alınan sokağa çıkma yasağının önemine dikkatleri çekerek desteklemektedir.  

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ
Belediye toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanan yaşlıların ulaşımlarının yetkisinde olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanınca ilave destekle geçici olarak kaldırılmalıdır. Sağlık personelinin ise Belediye ulaşım hizmetlerinin bütününden kimliklerini göstererek ücretsiz olarak yararlanmalarını Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) adına basın aracılığıyla Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına bildiriyoruz. 

İDARİ İZİNLİ OLANLAR…
Kamu kurumlarında görevli olup, 60 yaş üstü olanlarında idari izinli olmaları nedeniyle sokağa çıkmama uygulamasına destek vermeleri gerekmektedir."