TÜRKAV Trabzon Başkanı Kenan Kuru, 5 Aralık Türk kadınına tanınan, Seçme ve Seçilme Hakkının yıldönümünde bir mesaj yayımladı. 

Başkan Kuru, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Değerli Basın Mensupları; Bu gün 5 ARALIK, Türk Kadınına tanınan, Seçme ve Seçilme hakkının yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 85. Yıl önce Türk kadınına dünya kadınlarından daha önce verdiği çok önemli bir hak. Ve bu hakla Türk kadınının muasır medeniyet seviyesine yükselmesi olarak dünyada önemli ve emsalsiz bir yeri bulunmaktadır.
Kadını ilk önce diğer varlıklarla beraber göremeyip insan odaklı zavallı diye nitelendirildiği dünyada, batınında içinde bulunduğu cahilliğin uygulamalarına karşı TÜRK KADINI ÖRNEK OLMUŞTUR. Batı, Türk kadınına tanınan insan olma haklarına çok uzun yıllar sonra sahip olabilmişken, Türk kadınının bu gün yönetimlere katılımını görmekteyiz. Siyasette, sporda, bilimde ve Kamunun bütün alanlarında görmekteyiz. TÜRKAV olarak buradan ifade ediyoruz; İçinde doğduğumuz, içinde taşıdığımız ve kendisinden bir parça olduğumuz bu dünyada uyarılar ne kadar anlaşılmıştır.
ATATÜRK; kâinatta sırf bir madde olmayan kadına, Allah’ın yarattığı insan olarak, Eşrefi mahlûkat olarak bakarak hakkına saygı duymuştur. Batı ve cahil dünyanın kadına bakışına karşı olmuştur. Bu haksızlıkları ret ederek kadına, Seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Kamu Çalışanları adına kadına verilen bu hakla, düşünen ve yönetimlere katılan bireyler olarak çok anlamlı bir hakkın yerine getirilmesini ifade ederek, 5 Aralık’ ı önemli görerek kutluyoruz. Ve ayrıca 5 Aralık, Mühendisler günü olarak da yer almışken, Mühendis Türk kadınının ve bütün Mühendislerin gününü de bu gün vesilesiyle kutluyoruz.
Kamunun her alanında önemli yere sahip olan kadınlarımızın eğitimde, sağlıkta, teknik hizmetler gibi bütün kamu hizmetlerinde başarıları bulunmaktadır. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfımız, kadınlarımızın başarılarına yürekten inanmaktadır. 5 ARALIK’ da Türk kadınına dünyanın çok ilerisinde tanınan bir hakkın yer alması öneme haizdir. Bu hakkın bir fantezi sayılamayacak kadar var mıyım, yok muyum? Değerlendirmelerini bir tarafa itip bunun yerine daha çok duyularla düşünmeye çalışmak inkâr olacaktır. Ve TÜRKAV olarak buradan, Cumhuriyet Türkiye’sinin sağlam temellerinde önemli olmaya devam eden Türk kadınının dünya kadınlarının daha da ilerisinde aydın varlıklarıyla var olmalarına olan desteğimizi ifade ediyoruz. TÜRK KADINININ SEÇME VE SEÇİLME HAKKI KUTLU OLSUN."