Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, yaptığı açıklamada, "Türk devlet geleneğinin Osmanlı yönetiminde de ortaya koyduğu varlığı ile Siyonist devlet olan İsrail’ in anlaşıldığı ve insanlığa ve insanların dinine karşı özellikle Filistin’de İsrail’in denediği terörist hareketleri olmuştur. İslam dünyasının mabetlerine ahlaksızca saldırılarını dünya dünde izlemiştir. Mesc id-i Aksa’da oynadığı terörist hareketi ile bugün bir yeni terörü ile dünyanın önüne gelmiştir. İsrail’in durumu incelenmelidir.  Kendi dini kurallarıyla insanlığa karşı durmaktan geri durmayan İsrail’e dur denilmelidir. Türk ve Müslümanların Devlet kudretinin her vasıta ile kuvvetlendirilmesi zaruret haline gelmiştir.  Ortada olan terör anlayışının, Türk’ler ve Müslümanlar için tehdit oluşturmamasına kadar İsrail ile ilişkiler Müslüman devletlerince gözden geçirilmelidir. Ve yaptırım olmalıdır." dedi.

KÜSTAHLIKTIR!
Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyonist İsrail, in Cuma namazını yasaklaması terörüyle ve saldırılarıyla Fitnenin odağında yerini almıştır. İsrail yönetimi gerilimi tercih ederek Mescidi-i Aksaya koyduğu kuralla Müslümanlar için yeni bir dönem başlatmıştır. Müslümanların arasına tarihten günümüze nifak tohumları ekmeye çaba sarf eden bir avuç Yahudi, Müslümanların Bayramı olan Cuma’yı yasaklama küstahlığına kalkışmasının altında ezilmelidir. Türk’lere ve Müslümanlara karşı İsrail’in Siyonist yönetim anlayışını TÜRKAV olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

KENDİ İNANÇLARINA GÖRE YAPIYORLAR
Kuru, "İnsanlığın mücadelesinde insanı hareketin ve her sosyal çalışmanın bir çağrısı vardır. İsrail kendi inançlarına göre çağrı yaptığı anlaşılmaktadır. Müslüman dünyası Yahudilerin Siyonist İsrail yönetiminin çağrısını okumak durumundadır. İsrail Yönetimi insanlığı öldürmüş olduğunu tarih göstermiştir. Bir örnek vermek istiyorum; Bir yılanı iskelet haline getirinceye dek yediği on binlerce karıncayı nasıl karınca görevi ile çağırıyorsa, Sizi Allah’ın kitabı yönetecekmiş, öylemi? Diye ezdiği Müslüman halka bağırarak çağrısındaki dilini göstermektedir. Kudüs’te okunan Ezana kulaklarını tıkayanlar iyi bilmelidirler ki, Allahu Ekber diye başlayan ezan dört defa tekrar eder.“ Allah en büyüktür” Sen ey Siyonist, Allah en büyüktür. Temsil ettiğiniz yer kürenin her türlü hâkimiyeti Allah’ındır. Allah’ tan başka güç, sonsuz iktidar sahibi yani kâinat ve içindeki insanlar için kural koyan ve kendisine kulluk edilen bir başkası yoktur. Hz. Muhammet Allah’ın Resulüdür. Allah’ın kanununa nasıl uyulacağını tatbikatıyla gösteren Muhammet (s.a.v.) dır. Müslümanlar bilmektedir ki, Yeryüzünde ilk defa bina edilen mabet Kâbe, ikincisi de Mescidi-i Aksa’dır" diye konuştu.