61SAAT HABER SERVİSİ - 
Bölgede daha önceden varolan dükkanların oyduğu ve zarar verdiği surlarla ilgili konuşan Başkan Zorluoğlu, “Surlar açığa çıktı. Bunlar tescilli tarihi özelliği olan surlar. Bunlarla alakalı olarak hemen arkadaşlarımız çalışma yapacaklar. Kültür Bakanımızla hafta içi görüşüp burayla alakalı hızlı müdahale edersek güzelleştirip tarihi dokusuna uygun hale getirip inşallah tamamlamak istiyoruz” dedi. 


Kadınlar Pazarının yeniden yapılmadan önce TOKİ’nin bölgede yaklaşık 1,5 ay süreci bir alt yapı çalışması yapacağını aktaran Başkan Zorluoğlu, bu süreçte bölgenin inşaata hazırlanacağına dikkat çekti. Zorluoğlu, Kadınlar Pazarının yıkımı esnasında çok mücadele ettiklerini ifade etti. 


Bölgede esnafların mağdur olmaması için mücadele ettiklerine dikkat çeken Zorluoğlu, ““Nihayetinde iş başladı. Şimdi TOKİ’nin alt yapı çalışması olacak. Yağmur yağdığında burada bazen taşkınlar oluyor. Şimdi onun da tamamen önüne geçecek, tarihe karıştıracak güzel tedbir alınıyor. TOKİ alt yapısını tamamlayacak. Bu da yaklaşık 1,5 ay gibi bir süre alacak. O sürede burası inşaata hazırlanacak. İnşaat başladıktan itibaren yaklaşık 1 yıl içinde bütünüyle tamamlanmış olacak. Arkadaşlarımıza da müteahhit arkadaşlarımıza da beklentilerimizi aktardık. Burası bizim için çok özel bir yer. Trabzon’un çok önemli tarihi ticari mekanlarından bir tanesi. Burayı yıktık, ama çok daha güzelini çok kısa süre içinde tekrar şehrimize şehrimizin insanlarına kavuşturacağız” dedi.


Bölgede yapılacak yenilemenin sadece Kadınlar Pazarı ile sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Devamında bu bölge Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Bölgesi. 3 - 3,5 hektarlık bir alan. Burayı kentsel Dönüşüme tabi tutuyoruz. Onu da süratle başlatıyoruz. Karşı tarafta Büyük Caminin etrafında 180 dönümlük alanda yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Orada büyük kent meydanı, beraberinde ulaşım - dolmuş meselesinin çözümüne imkan sağlayacak çeşitli dokunuşlar, ticari alanlar, kuyumcu kent gibi , Avrasya Pazarı gibi inşallah onları tamamladığımızda burası bir bütün olarak Trabzon’a ayrı bir anlam katan, güzellik katan bölge haline gelecek. Bunun için inşallah yoğun bir şekilde çalışacağız ve Trabzon’umuza kazandıracağım” dedi.