Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Dernek Başkanı Rıdvan Olgun, Başbakan Binali Yıldırım’ın demiryolu açıklamaları hakkında konuştu.
Demiryolu’nun bölgeyi uçuracağının altını çizen Başkan Rıdvan Olgun şunları söyledi: “Sayın Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon’u Erzincan’a ardında da aynı demiryolunu Batum’a bağlanacağının müjdesini verdi. Ulaştırma Bakanlığı görevinde de bölgedeki demiryolu konusunda çalışmalar yapan Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın bu söylemleri bölgede tekrar heyecan yarattı.

BÖLGE EKONOMİSİNE CAN GELİR!
Bölge olarak en büyük stratejik eksiğimiz demiryoludur. Ticaretçi ve yatırımcının en büyük sorunu nakliyedir. Nakliye bölgenin rekabet gücünü kırıyor. Demiryoluyla beraber bu maliyetler azalacaktır ve bölge ekonomisine can gelecektir.” 

TRABZONLU SİYASİLER TAKİP ETMELİ
Hemen yanımızda bulunan Batum’a demiryolu ile bağlandığımızda Orta Asya’ya açılmış oluruz. Ayrıca Erzincan ile güneyle, Samsun ile de batıyla bütünleşiriz. Tam orta konumdayız. 3 demiryolu bağlantısıyla birlikte şehrin kaderleri değişir. Trabzonlu siyasiler Başbakan Binali Yıldırım’ın bu müjdesini yakınan takip etmeli ve yatırımı hızlandıracak adımlar atmalıdırlar.”