61SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar 2. Olağan Kongresinde yapılan seçimde seçilen CHP Ortahisar ilçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu 61saat’in sorularını yanıtladı.

Siz kimin adayıydınız?

-Hiç kimsenin adayı değildim bende CHP’nin adayıydım. Siyasi partilerde gruplarda yarışlar olabilir. Gruplar farklı adayları destekleyebilir bu çok doğal ve normaldir. Ama ben birinin adayı değildim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıydım. Celal Bey’de CHP’nin adaydı. Demokratik bir yarış oldu. Delege bizden yana tavrını gösterdi. Bize oy veren vermeyen bütün delegelere bu yarıştan iyi bir şekilde çıktığımız için teşekkür ediyorum.

İl kongresinde bir adayınız var mı?

-Şuanda il başkanlığı için bir aday ortaya çıkmış değildir. Benimde bir adayım yok ama kriterlerimiz var. Partiyi bir adım daha öne getirece olan ve sadece Ortahisar’da değil şehrin tümüne en iyi şekilde çalışabilecek kişiyi seçeceğiz ve onun arkasında duracağız.

Koltuğa oturduktan sonraki ilk hedefiniz neydi?

-Daha yeni devir teslim yapılalı ilk hedefimiz örgütsel bütünlük.Önümüzde zor bir süreç var. Gerek yerel seçimler gerek genel seçimler Cumhurbaşkanlığı, Başkanlık seçimi seçimi. Örgütün tüm dinamiklerini harekete geçirmek için çabalayacağız. Ondan sonrada şehri kucaklayan bir anlayışla ilk hedef Ortahisar Belediyesini kazanmak.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Ortahisar Belediyesi için çıkaracağınız adayda aradığınız kriterler neler olacak?

-Önce örgütün ve şehrin üzerinde birleşeceği bir aday olmalıdır. Şehri bilmeli, sorunları bilebilmeli diğer siyasi partilere oy veren vatandaşlarımızında  tercih edeceği bir aday olmalı. Şehirde yaşamalı. Sempatik olmalı. Siyasette sempatide önemli. Ama öncelikli kriterimiz hem şehrin hem örgütün üzerinde uzlaşabileceği  teknik donanımı yüksek bir adayla Ortahisar’a talip olacağız.

Belediye başkan adayınızı ön seçim ile mi belirleyeceksiniz?

-O da olacak tabiki. Sadece örgütün seçtiği biri olmayacak. İsimleri örgüte ve halkada soracağız. Çünkü sadece CHP’nin seçtiği bir aday ile yarışa girersek eksik kalma durumu olabilir. Ama hem şehrin hem örgütün üzerinde bütünleştiği bir aday  bizi başarıya daha çok götürecektir. Milletvekili  seçimleri içinde liyakat ve ön seçim olmazsa olmazımızdır diye sözümüzün arkasında duracağız.

Gündemi nasıl ve nereden takip edeceksiniz?

-Trabzon’un en büyük gücü yerel medya. Yerel Medyadan takip ediyoruz. Belediye Meclisi arkadaşlarımızdan bilgi alıyoruz. Daha çok yerel medya ile beraber halktan, mahalle temsilcilerimizden mahallelerimizin sorunlarıyla ilgili bilgi alışverişimiz oluyor. 

Size göre Ortahisar Belediyesi mi iyi çalışıyor yoksa Büyükşehir Belediyesi mi?

-Ben iyi belediyeninde yeterince iyi çalıştığını düşünmüyorum. Tarihi,turistik ve kültürel bir şehrin  daha etkin daha aktif daha cazibe merkezi halinde olması gerekiyor.Evet imarda bir şeyler yapılıyor ama yüsek betonlaşma bu şehrin önünü kapıyor. Daha fazla yeşil alana, daha fazla sosyal alana daha fazla kültürel alanlara ihtiyacı var bu şehirin. Başka türlü cazibe merkezi haline gelemez. Fındığın hali belli şehrin girdilerini arttırmak durumundayız. Onun içinde daha farklı projelerle, sorunlarıda içerisine alarak belediyenin proje üretmesi ve hareket etmesi gerekiyor.

CHP’deki siyasi geçmişiniz nedir?

-2009 yılında CHP’ye üye oldum. Aileden partiliydim. O zaman Trabzon’da yaşamıyordum. Trabzon’a döndüğüm zaman partiye üye oldum. 2014 yılında belediye meclis üyesi oldum. Sonrasında il başkan yardımcılığı yaptım. Ama 2014 yılından beri aktif olarak siyasetin içerisindeyim.

Haluk Pekşen’in çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Haluk Bey’in çalışmalarını takdir ediyorum.İki yıl önce CHP’deki toplantıda ben Trabzon’un değil Türkiye’nin vekili olacağım demişti. Sözünü tuttu. Gerek yerelde gerekse Türkiye genelinde sorunlara doğru yaklaşımla, doğru çözüm önerileriyle geliyor. Bizleri gururlandırıyor. Kendisinide iki yıl önce vermiş olduğu sözü yerine getirmiş olduğu  için  teşekkür ediyorum ve bir partili olarakta gurur duyuyorum.

Sizin siyasi kariyeriniz nasıl ilerleyecek?

-Milletvekilliği için henüz çok erken. Sizin çalışmalarınızı örgüt takdir ederse size örgüt omuz verecektir. Siyaset uzun soluklu bir iştir. İlerleyen zamanlarda eğer örgüt bizi başka yerlerde görmek isterse zaten o isteğini söyleyecektir. Herkesin aklında vardır siyasette yükselmek.  Önümüzde uzun zaman var önce şuanda üstlenmiş olduğumuz görevin sorumluluğunu üstlenmek hedefimiz. Bir iki yılı dolduralım bakalım daha sonrası sonra.

CHP Trabzon’un çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Geçmişteki çalışmalarımıza bir bakın. Daha mevki olarak yerleşmiştik.Şuanda eksiğiz demiyorum ama tabi iktidar gücü var. Parti her yerde kendini ifade ediyor. Bizden önceki arkadaşlarımızdan daha fazla sokakta olacağız. Daha fazla kucaklayacağız. Daha fazla çözüm önerilerimiz yerinde tespitlerimiz olacak. Medyayı iyi kullanacağız. STK’lar ile  daha fazla dayanışma içerisinde olacağız. Bunları yapar isek ilerleyen vakitlerde CHP daha iyi yerlerde olacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkardığı belgelerin yayınlamaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Belgeleri biz verdik. Önce bunlar yalan dediler. Daha sonra para gidişi yok girişi var dediler. Onlarda kendi içerisinde bir takım hezeyan içerisinde. Kemal Bey’in sahte belge getirdiğini düşünmüyorum. Bu tür ticari ilişkiler olmuştur. Daha sonra o  bankanın genel müdürü bizim siyasi sırlarımızın ifşasıdır demiştir. Demekki doğru bir şeyler var. Bu anlamda  Kemal Bey’in arkasındayız.

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu’na istifa et çağrısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

-İçişleri Bakanının bir parti başkanından istifa edip etmemesi gibi bir karar vermesi kendisinin şeyinde değildir. Partinin genel başkanı. Eğer öyle olacak olursa Bakan Süleyman Soylu’nun geçmişi  var hatırlatılır yani. 

İYİ Parti Trabzon’da size güçlü bir rakip olacak mı?

-Demokrasinin olmazsa olmazı siyasi partiler, daha sonra sandık.İYİ Parti siyasi oluşum açısından bizi memnun etmiştir. Türkiye için çalışıyoruz. Farklı görüşlerde olsakta siyasi partilerin amacı Türkiye’yi ileri götürmektir. Siyasal hayatında İYİ Parti’ye başarılar diyorum. Kulvarları farklıdır, kulvarımız farklıdır. Şehir için gerekirse birlikte siyaset yapacağız. Karşılıklı siyaset yapacağız ama ülke için siyaset yapağız.

CHP’den İYİ Parti’ye geçişler oldu mu?

-Tam örgütlenmeleri bitirdiklerini sanmıyorum. Önümüzde uzun bir süreç var. Onlar sahada olacağız bizde sahada olacağız. Halka kim daha doğru şeylerle giderse kazanacaktır. Ne AK Parti’ye ne İYİ Parti’ye nede başka bir siyasi partiye bizden kopma olacağını zannetmiyorum.