CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Yeşilyurt ve Düzyurt Mahallelerindeki su sıkıntılarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. 

Oyman, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak haftalardır Ortahisar ilçemizde yaşanan su problemi önceliğimiz oldu; mahallelilerimizin sesi olduk. Bu sebeple kamuoyunda epey karşılığını buldu ki her mahalleden telefon almaya başladık. Bu sebeple ilçe yönetimimiz, Belediye Meclis üyelerimiz ve Mahalle Temsilcilerimizle birlikte ziyaretlerimize devam ediyoruz.

Pazar günü öncelikle Yeşilyurt mahallemizi ziyaret ettik. Mahallenin suyunu besleyen Çakırgöl’ün kuruduğunu üzüntüyle öğrendik. Doğamızda bulunan bir kaynağı sahipsiz bırakmak, kurumadan herhangi bir çözüm üretmemek bir gölün kurumasına ve mahalleliyi de susuz bırakmaya sebep olmuştur. 2 ay susuz kalmak ne demek? Yeşilyurt mahallesi sakinleri dayanamayıp sesini çıkarmış, ses sonucunda yaklaşık 10 gün önce mahalleye su hattı çalışmaları başlamış; hafta içi ve hafta sonu demeden çalıştırılan tüm emekçilere teşekkür ediyoruz. Fakat yetkililere şunu sormak istiyoruz; elinizde bir kaynak var, bitmeden mi önlem alırsınız yoksa bittiğinde mi? Gözünüz kulağınız nerede? 

İkinci ziyaretimiz Düzyurt mahallemize oldu. Karakaya grup suyundan beslenen, daha doğrusu beslenemeyen mahallemize uzun bir zamandır susuzluk yaşanmakta ve taşıma suyla ihtiyaç karşılanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı tarafından tasarruf çağrısı yapılmıştı; bundan sonra Düzyurt deposuna dolduran 12 tanker su tahliye borusunun açık kalması sebebiyle boşa akmıştır. İşte tasarruf!

Geçtiğimiz hafta maslağın su kaçırdığını ve depo kapağının açık olduğunu söylemiştik; bu hafta sonu bahsettiğimiz maslaktaki kaçakların onarıldığını ve bir maslağın kapağına kilit takıldığını gördük; emekçi arkadaşımıza teşekkür ederiz. Mahallelilerimiz için ses olmaya devam edeceğiz.

Mahallede yer alan su deposu ve diğer maslakların da pis ve güvensizlik olduğu, su borularının dışarıdan geçtiği tespit edilmiştir. Su deposu son derece bakımsız, kapısı ve depo kapağı açık, depo girişinin de kum depolama alanı olarak ayrıldığını görmek büyük bir şaşkınlık yaratmıştır. Bu görüntüler karşısında üzüntümüzü paylaşıyoruz. 

Doğru: su meselesi hızlı bir şekilde çözülecek bir mesele değildir. Kalıcı çözümler gerektirir. Ancak asıl sorun 12 yıla yaklaşık bir süredir Belediye yönetiminde olanlar “bugün yarın çözülmez” “biz sadece Ortahisar’a bakmıyoruz” diyen zihniyettir. Su sorunu şimdiki zamanın sorunu değildir, yıllardır bu insanlara su sağlanamamış hatta gelen pis su halkına reva görülmüştür. Depoları gördüğünüz zaman bunca yıldır bu insanlar bu suyu içiyor ya da yıkanıyor diye vicdanlar sızlamaz mı? Çalışmalar devam ediyormuş ama söyleyelim; zihniyetinde ve vicdanlarında sorun olanlar sorun falan çözemez. 

Binaların sağlıklaştırması önemli ama suda sağlıklaştırma öncelik olmalı. Yönetimler yıllarca ve halen süren alışkanlıklarıyla göz önündeki binaları süslemekten veya boyamaktan görünmeyen, insanların sağlığını etkileyen problemlerle ses geldikçe uğraşıyorlar.”