Sözcü gazetesini provokasyon gazetesi olduğunu ifade eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi "Bu gazetenin Türkiye'deki görevi Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı, Hükümetimizi ve partimizi  iftiralarla yıpratmak, kişilerin hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak insanlık suçu işlemektir. Sözcü gazetesinin Türkiye basın hayatındaki yeri lağım çukurudur, pisliktir. Dolayısıyla böyle biz çukur anlayışdan düzgün bir haber, düzgün bir yazı beklemek hata olur."dedi. 
Herkes tepki göstermelidir! 

Saygı Öztürk'ün yazdığı ahlaksız köşe yazısından dolayı bütün Trabzonlulardan ve bütün kadınlardan özür dilemesi gerektiğini belirten Başkan Revi " Ben AK Parti Trabzon İl Başkanı olarak başta kadın hakları savunucuları olmak üzere haksızlığa karşı olan herkesi göreve davet ediyorum.  Hep birlikte tek yumruk olarak bu ahlaksız, bu haysiyetsiz bu şerefsizce yazılmış olan yazıya tepki göstermeliyiz. Bu yazının kabul edilebilir bir yanı yoktur bir insanın özel yaşamına dedikodular üzerinden iftira atmak namussuzluğun daniskasıdır. Bu duruma göz yuman alttan alan destekleyen ve kapı arkasından gülerek sessiz kalan herkes de benim gözümde aynı kategoridedir." ifadelerini kullandı. 

Sözcü Gazetesinin ve Saygı Öztürk'ün kadın düşmanı olduğunu ifade eden Revi "Bu insanların bilinçaltında örümcek ağına dönüşmüş bir faşizm zihniyeti vardır. Saygısız  ahlaksız bir şekilde kaleme alınan Bu yazı kadına şiddetin nefretin en belirgin özelliğidir. Özellikle bu zihniyetlerin muhafazakâr ve vatansever insanlara, başı örtülü kadınlara tahammülsüzlükleri var. Bunu biz çok iyi biliyoruz. Toplumda bu tarz yazıları görerek tekrar tekrar şahit oluyor." şeklinde tepkisini dile getirdi.