Başkan Revi ve UND ekibi Gürcistan Devletinin üst düzey yetkilileriyle Sarpi Sınır Kapısında bir araya gelmek üzere Batum’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’yi Havalimanı’nda karşıladı.

UND’NİN RAPORUNU TESLİM ETTİLER
Başkan Revi ve beraberindekiler Bakan Tüfenkçi’nin Türkiye ve Gürcistan’daki sınır geçişleri ve gümrük kapılarında yaşanan problemlerle alakalı gündem maddelerinin yer aldığı toplantılarına katıldı. Toplantıların ardından Artvin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirecek olan Bakan Tüfenkçi’ye, Başkan Revi ve Özer, UND’nin Sarp Sınır Kapısında yaşanan sorunların ve sorunlara çözüm önerilerinin yer aldığı raporu teslim etti. Rapor tesliminde Başkan Revi ve Özer, Bakan Tüfenkçi’ye sınır geçişlerinin daha aktif olabilmesi adına çözümlemeleri de anlattı. Başkan Revi ve Özer’in Bakan Tüfenkçi’yi sağlı sollu markaja alması ise basın mensuplarının dikkatinden kaçmadı.

BAKANIMIZIN GELİŞİ BİZİM İÇİN FIRSATTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’ye hem bölge ekonomisinin hem de Trabzon ekonomisinin canlanması adına Sarp Sınır Kapısında yaşanan sorunları ve çözümleri anlattıklarını belirten Başkan Revi, “Sayın Bakanımızın bölgemize gelişi bizim için bir fırsattı ve bu fırsatı değerlendirmek üzere gerekli hazırlıklarımızı yapmıştık. Sınır kapısından geçişte ve dönüşte yaşanan sorunları maddeler halinde Bakanımıza sıraladık. Özellikle belirttiğimiz durum ise Türkiye Cumhuriyeti TIR’larının dolu bir şekilde Gürcistan’daki TIR Parklarında bekletilmesidir bunun sebebi de bizim tarafımızdaki işlemlerin yavaş sürüyor olmasıdır. Sadece bu konu değil birçok konuyu detaylandırarak anlattık.” dedi.

BAKAN TÜFENKÇİ: “SİZLER İÇİN BURAYA GELDİK”

Bakan Tüfenkçi’nin sınır kapısında yaşanan sorunları kısa sürede çözeceği sözünü de aldıklarını belirten Başkan Revi, “Sayın Bakanımız, ‘Buraya gelme sebebimiz bu sorunları çözmektir, biz sizler için buraya geldik. Sorunları yerinde tespit ettik ve sizlerin fikirleri, bu raporları da bizler için çok önemlidir. Emeklerinizden ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.’ dedi. Bizler de kıymetli Bakanımıza bu ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Seçimden önce sınır kapısında yaşanan sorunların çözümü için sözler vermiştik. Bu sözleri yerine getirmek üzere yoğun çaba ve çalışmalarımız devam etmektedir.” şeklinde konuştu.