SAHİL DOLGUMUZ MECLİS KARARI BEKLİYOR 

Başkan Sağıroğlu hedefledikleri mega projeleri hayata geçirmek için gayret sarf ettiklerini belirterek, “ Parti teşkilatımızın destekleriyle, meclis üyelerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın üstün gayreti ile birlikte mega projelerimizi hazırladık. Daha öncede açıkladığımız gibi sosyal donatı alanlarımızı oluşturacağımız 200 dönümlük deniz dolgusunda son aşamaya geldik. Büyükşehir belediyemizden çıkacak olan karardan sonra inşallah kısa bir süre içerisinde dolgu işlemlerine başlayacağız” dedi.  

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ACELE KAMULAŞTIRMA 

537 daire, 24 iş yeri ve sosyal donatı alanlarından oluşacak projeyi hayata geçirdiğimizde Yomramıza yeni bir ivme kazandıracağız diyen Başkan Sağıroğlu, “Ketsel dönüşüm projemizde anlaşmaya vardığımız yüzde 50’lik kısmının bedelleri ödendi.  Geriye kalan kısım ile mahkeme kararı alındı. Bilirkişinin tespit etmiş olduğu nihai ücretle birlikte hak sahiplerine ödemeler gerçekleştirilecek.  Şuanda tebligatları yapılmakta.  En kısa zamanda acele kamulaştırma, el koyma ile birlikte tahliye ve yıkım çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.  

KENT MEYDANI PROJEMİZ İÇİN ADIM ATTIK  

Başkan Sağıroğlu, “Eylül ayı meclisimizde aldığımız kararla Trabzon’un en hızlı değişim kaydeden ve nüfusu günden güne hızlı bir şekilde artış gösteren ilçemizin bir kent meydanına ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Aldığımız karar doğrultusunda belediye binamızın karşısındaki kaymakamlığımızın da olduğu alanla birlikte sahile kadar olan kısmı kamulaştırılarak burada bir kent meydanı yapılması programlandı. Kent meydanı projemiz hem Yomra’mızın sosyal aktivitelerini artıracak hem de çehresini değiştirecek.”

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI 3 AYDA BİTİRİLECEK 

Başkan Sağıroğlu “Hem ilçemizin hem de ilimizin gündemini meşgul eden Kaşüstü kavşağı ile ilgili olarak çok şükür milletvekillerimizin ve saygıdeğer bakanımız Süleyman Soylu’nun gayretleriyle köprülü kavşağın iptalini sağladık. İlk günden itibaren savunduğum dal-çık projesinin onayı karayollarından alındı. Kavşağımızın şuan ölçümleri yapılıyor. 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşımızın trafik sorunun ilçemizde bitirmiş olacağız” dedi.

OTELİN TEMELİNİ CUMHURBAŞKANIMIZ ATACAK

Başkan Sağıroğlu, “Armada Holding tarafından Dünya Ticaret Merkezi’nin yerine yapılacak olan Sheraton otelle ilgili olarak imar düzenlenmeleri tamamlandı. Önümüzdeki hafta otelin inşaat ruhsatını vereceğiz.  Bu ay içerisinde de eğer programlarında bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla birlikte temel atma töreni yapılacak.”

TEK KURUŞ HARCAMADAN HİZMET BİNASI YENİLENECEK

Başkan Sağıroğlu, “İlçe merkezimizde bulunan belediye hizmet binamız 1988 yılında yapılmıştı. Büyükşehir kanunu ile birlikte kapatılan belde belediyelerimizle birlikte yetersiz ve çirkin görüntü arz ediyor. Ayrıca engellilerimizin de binamızda erişebilirliği yoktu. Tadilat kararı aldık. Kaşüstü binamıza taşınma işlemlerimiz başlandı. Yapılan plan proje neticesinde belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan hayırsever vatandaşımız tarafından içinde konferans salonundan, bütün birimleri düzenlenmiş ve engellilerimizin ulaşabileceği asansör ve engelli rampaları yapılmış haliyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

MAKİNA PARKIMIZDAKİ ARAÇLARIMIZI YENİLİYORUZ 

Başkan Sağıroğlu, “Büyükşehir kanunu ile birlikte kapatılan özel idare şantiyelerinden devredilen araçlar eski ve kullanım süreleri dolmuştu. Sürekli arıza yapıyordu. Bu sıkıntıların önüne geçmek için belediyemize geçtiğimiz günlerde 2 adet greyder kazandırdık. İnşallah önümüzdeki süreçte 4 adet kamyon, 1 yükleyici 1 eskavatör kazandırıp vatandaşımıza gece gündüz demeden hizmet edeceğiz.”